Пуснаха без обвинение ексдепутатът от БСП Юрий Борисов, секретар на

...
Пуснаха без обвинение ексдепутатът от БСП Юрий Борисов, секретар на
Коментари Харесай

Пуснаха без обвинение Юрий Борисов

Пуснаха без обвиняване ексдепутатът от Българска социалистическа партия Юрий Борисов, секретар на национално придвижване „ Русофили ”, който беше арестуван сутринта. Той е разпитван в качеството на очевидец, твърди Епицентър.

Председателят на придвижването Николай Малинов продължава да дава показания, по непотвърдена информация.

Малинов е също някогашен депутат от левицата, някогашен издател на в. " Дума ", който се счита за непосредствен с съветски кръгове към ген. Леонид Решетников и съветския олигарх Константин Малофеев, който Съединени американски щати и Европейски Съюз глобиха поради хипотетична финансова поддръжка за съветските подразделения в Украйна.

Към момента се организират процесуално-следствени дейности по следствено дело, което е под контрола на спецпрокуратурата взаимно с ДАНС и Министерство на вътрешните работи, беше първият коментар на вътрешния министър Младен Маринов за арестите от тази заран. В утрешния ден ще дадем повече детайлности във връзка с всичко това, което се е случило. Има задоволително данни и законов мотив да проведем тези дейности, разяснява още Маринов пред Българска национална телевизия.

На този стадий прокуратурата няма да разяснява информацията, че Юрий Борисов е арестуван по следствие за шпионаж, съобщи по БНР заместител основният прокурор Иван Гешев.

Както Стандарт към този момент написа, секретарят на придвижване " Русофили " и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия е бил задържан тази заран по следствие, обвързвано с активността и финансирането на придвижването, а на разпит е било съвсем цялото управление.

По-късно стана ясно, че и някогашната зам.-министърка на образованието Ваня Добрева също е била разпитана в прокуратурата. Тя описа, че е получила призовка още сутринта. Рапитвали са я от кое място е финансирането на „ Русофили ”, само че тя дала отговор, че не знае. Питали са я и от кое място познава военачалник Решетников. Тя дала отговор, че го е виждала единствено веднъж на конференция в Самара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР