Пушенето вреди не само на вашата сърдечно-съдова система, бял дроб

...
Пушенето вреди не само на вашата сърдечно-съдова система, бял дроб
Коментари Харесай

Най-ценните витамини за пушачите

Пушенето вреди освен на вашата сърдечно-съдова система, бял дроб и кожа, освен усилва риска от рак, туберкулоза, бронхит и астма, само че и унищожава доста от жизненоважните витамини и минерали в организма. Витамините са от основна значение за изчистване на тялото от никотина и за минимизиране на вредите, които пушенето нанася. Кои са най-важните витамини за пушачите?
1. Тютюнопушенето понижава запасите от витамин С в организма с до 50%. Изследване демонстрира, че всяка изпушена цигара унищожава 25 мг. от витамина в тялото ви, което води до изострен дефицит. Пушачите би трябвало да усилят приема на витамин С посредством смяна в дневното меню и посредством спомагателен банкет като дневната доза, нужна на непушач, е 1000 мг, а на пушач е 3 пъти по-висока. Витамин С подкрепя организма на пушачите по няколко метода – редуцира желанието за пушене, улеснява филтрирането на никотина и превозването му до бъбреците и черния дроб, с цел да бъде изхвърлен от тялото. Едновременно с това витамин С е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и защищава клетките от оксидативен стрес в това число от породения от тютюна.
 Девет аргументи да започнете да пиете лимонова вода още през днешния ден Девет аргументи да започнете да пиете лимонова вода още през днешния ден
Не единствено диетолозите, само че и лекарите приказват за лимоновата вода. Всички към този момент знаят за преимуществата на тази елементарна композиция и доста...
2. Витамин Е понижава риска от сърдечно-съдови проблеми при пушачите и снижава вероятността от инфаркт. Витаминът има отлични антиоксиданти свойства, с което защищава дихателната система от увреждания, породени от тютюнопушенето. Пристрастеността към цигарите понижава запасите от този витамин в тялото, заради което е нужен спомагателен банкет.
3. Пушенето оказва неприятно влияние и върху наличието на витамини от група В в организма. Допълнителният банкет на В комплекс има положителен резултат върху здравето на пушачите. Заедно витамините от група В се борят със напрежението, който е една от аргументите за тютюнопушене, и усъвършенстват действието на нервната система, а витамин В3 е химически подобен с никотина, заради което понижава непреодолимото предпочитание за пушене и оказва помощ на пристрастените да понижат броя изпушени цигари дневно.
4. Витамин А е другият скъп за пушачите витамин. Вредният им табиет води до сива, суха и безжизнена кожа, която доста се усъвършенства при банкет на витамин А. Той е потребен и за пречистване на организма, битка със свободните радикали, предотвратяване на сърцето и съдовете от увреждания и профилактика на раковите болести. Витамин А способства и за положителната обмяна на веществата, образуването на костите и зъбите и растежа на нови кафези.
Ако пушите и не може да се откажете от нездравословния табиет, старайте се да приемате повече от тези витамини, подобрете менюто си и хапвайте чиста храна. Пийте колкото можете повече зелен чай, чиято изгода за пушачите е потвърдена и ненадмината. 
 Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12? Какво се случва с тялото ни, в случай че не ни доближава витамин В12?
Чувството за тежка и непрекъсната отмалялост може да е симптом на анемия, породена от недостиг на витамин В12, написа в. „ Експрес ”, п...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР