Публикувано във факти.бг: Национален протест се организира в цялата страна,

...
Публикувано във факти.бг: Национален протест се организира в цялата страна,
Коментари Харесай

Протестиращите дават на властта манифест за алтернативно управление

Публикувано във обстоятелства.бг:

Национален митинг се провежда в цялата страна, разгласи пред БНР Александър Стамболийски, който е един от уредниците на митингите в Благоевград.

Той очерта настояванията на недоволството:

" Изготвили сме манифест с различно ръководство на България, който ще се популяризира в градовете. Ще бъде даден и на институциите, ръководещи и съпротива, с цел да видят какво предлагаме. Това е метод да се развива страната в позитивна посока и също по този начин да удовлетворим непрекъснатите стремежи от страна на българските жители за мажоритарни вотове, за обикновено развиване, повишение на приходите, редуциране на раздутата администрация. Имаме съответни претенции. Знаем за какво протестираме ".

За лозунга " Смяна на системата " Стамболийски акцентира, че е имало доста хора, настроени за президентска република, последна промяна на Конституцията. Според него обаче това е въпрос, който би трябвало да бъде подложен на всенародно разискване. Той означи едно от настояванията - да бъдат съкратени напълно дотациите на партиите и те да стартират да се самофинансират. Протестиращите упорстват и за рухване на имунитета на депутатите.

 

Без оставка на държавното управление няма по какъв начин да стане, безапелационен бе Стамболийски и акцентира за следващ път, че нито той, нито другите уредници не принадлежат по никакъв метод към политическа партия. По думите му е имало опити за " яхане на митингите ", само че те са се разграничили изрично от това.

За липса на политически убеждения измежду протестиращите удостовери и Доника Мангова - един от уредниците на митингите в Сливен. Тя също уточни, че настояванията им са изцяло ясни, а първата стъпка е събаряне на държавното управление:

" Искаме промяна на системата. Имаме поради не кой, а по какъв начин ще ни ръководи. Омръзнало ни е да слушаме, че някой не строи, някой не заплаща, някой не дава и така нататък Ние, жителите, сме техните работодатели, а не те на нас. Искаме самостоятелна правосъдна система и всички да сме равни пред закона - не законът да важи за едни, а за други да си затваря очите. Трябва да има механизъм за отзоваване на депутати, на общински съветници, с референдум, а не 4 години да не можеш да мръднеш от позицията, на която е комплициран някой. Нашата цел не е единствено да свалим държавното управление. Ангажиментът е на целия български народ. След като свалим държавното управление, ни чака доста работа. Всичко е в нашите ръце. Време е народът да се сплоти и жанр по жанр да станем народ. Искаме всеки жител да може самичък да взема решение ориста си, а не единици хора да разпределят пари на себе си и на доближените си, а народът да тъне в бедност ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР