Публикуваме коментара на ПР специалиста Любомир Аламанов от фейсбук профила

...
Публикуваме коментара на ПР специалиста Любомир Аламанов от фейсбук профила
Коментари Харесай

Борисов направи за смях ръководството на АПИ... и не само

Публикуваме коментара на ПР експерта Любомир Аламанов от фейсбук профила му без редакторска интервенция. Заглавието е на редакцията.

Разпореждането на Борисов за анулация на винетките по Северната дъга наподобява сякаш с мисъл за хората. Но е разрушително на процедура. Някои бързи размишления по тематиката:

1. Разпореждането спря един необходим диалог какво е автомагистрала, за какво има автомагистрала в столицата, какви са стратегическите цели за развиване на транспортните коридори.

2. Спря се и диалог какво се случва с цялостната транспортна тактика. Защо пътният трафик Азия-Европа минава в границите на София, по този начин ли ще продължава, има ли различни направления.

3. Разпореждането обезсмисля диалога какво е София, къде са границите на града, какво обгръща градът сега, Околовръстното ли е границата, какво са Драгалевци, Бояна и останалите " квартали " и така нататък

4. Предотврати нужен диалог за бъдещето на София, накъде ще пораства, по какъв начин ще се развива, какво би трябвало да се прави през идващите години, единствено на юг към Витоша ли ще пълзи, какво става с другите посоки.

5. Съсипа напъните на общината да се пребори с Държавна Агенция. А бяха тръгнали добре.

6. Това се случва в година на локални избори и дискредитира претендентите на ГЕРБ.

7. Демонстрира какъв брой е официално управлението на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

8. Разкри на процедура какъв брой са подвластни административните структури.

9. Показа на самите административни структури, че няма потребност от техните старания.

10. Показа, че ГЕРБ-администрациите не могат сами да взимат съответни решения. 11. Позиционира за следващ път един Самодържец, който се спуска в края на действието и взема решение всичко (deus ex machina в гръцките трагедии).

12. Окончателно убеждава всеобщата аудитория, че нищо и никой няма значение, единствено Той е значим.

13. Демонстрира, че каквито и да е диалози, тактики и съвещания нямат значение.

14. Наказа спорещи групи в ГЕРБ за сметка на хората.

15. Доводът, че се употребява насъбран финансов запас, с цел да не се заплащат винетките, е отблъскващ. А за какво за това? Защо не за заболели деца? Или за къщи в Смолян? Или за домове във Видин?

16. Обезсмисли Народното събрание за следващ път. Ако Министерски съвет си разпределя бюджета както си желае, защо ни е Парламент?

17. Използва се като аргумент, че ГЕРБ са построили дъгите и тангентите. Но се премълчава за следващ път, че огромните пътни планове потеглят след началото на еврофондовете през 2010г. Т.е. не е функционалност на ГЕРБ, а на влизането ни в Европейски Съюз.

18. Това се случва в годината на евроизбори и дискредитира европейските претенденти на ГЕРБ.

19. Направи управлението на АПИ за смях. Само час по-рано шефовете на АПИ по няколко малките екрани обясняваха по какъв начин винетките остават, тъй като по този начин било вярно.

20. Щом се постанова интервенция на министър ръководителя, то управлението на АПИ би трябвало да си подаде оставки незабавно. Или Борисов би трябвало да ги уволни незабавно. Не са му нужни.

21. Имаше странна офанзива за предишното на Българска социалистическа партия. Но, както знаем от думите на Цецка Цачева пред Българска национална телевизия: " Е, то всички бяхме комунисти. " Май да, май всички сте били комунисти...

Истинската народна власт е в самостоятелните институции, тъждество пред закона и независимост на изложение на мнението. Но ние май демокрацията единствено я миришем...

Е, положително начало на новата година!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР