публикува публичен призив за правителствени политики за повишаване на в

...
публикува публичен призив за правителствени политики за повишаване на в
Коментари Харесай

Папа Франциск призовава за политики за повишаване на раждаемостта в Италия

публикува обществен апел за държавни политики за повишение на в Италия.
Италия е на второ място в света по застаряващо население и на едно от най-ниските равнища по плодовитост в Европейски Съюз, като през 2019 година в страната са живородени 1,27 деца, в съпоставяне със междинното за Европейски Съюз 1,53.
Миналата година страната записва 404 000 живородени деца, най-ниският брой от 1861 година насам.
Вследствие на пандемията от COVID-19 популацията на страната дейно се е свило с 342 000 души, загуба еквивалентна на заличаването на град с размерите на Флоренция.
Наскоро министър председателят предизвести, че в случай че тази наклонност продължи, Италия може да „ престане да съществува “.
А папата употребява своето послание във Ватикана, с цел да призове Рим да сътвори стопански условия, които да привлекат младежите да останат в страната и да основат семейство.
„ Спешно би трябвало да предложим на младежите гаранции за задоволително постоянна работа, сигурност на дома и тласъци, с цел да не напущат страната “, сподели папата.
Италианското държавно управление вкара проект за възобновяване в размер на 221,8 милиарда евро, който има за цел да позволи казуса с намаляващото работещо население.
Страната ще влага в дневни центрове и начални учебни заведения, както и в цифрови и екологични промишлености, ориентирани към по-младите служащи, като в същото време им предлага помощ за застраховане на ипотеки в Италия.
Законът за бюджета за 2021 година резервира т.н „ Mamma Domani Bonus “ от 2017 година, еднократно парично заплащане в размер на 800 евро за бъдещи майки, което може да бъде поискано от седмия месец на бременността.
Но също по този начин беше въведен нов „ бейби бонус ", месечна прехрана от 80 до 160 евро за родители с ниски приходи, които имат или са осиновили дете през 2021г.
 Папата: Нека разпределението на имунизациите да не е по стопански критерии Папата: Нека разпределението на имунизациите да не е по стопански критерии
Папа Франциск изиска от водачите на Латинска Америка и Иберийския полуостров, събрани на среща на върха, да подсигуряват заслужено разп...
Върховният понтиф не е единствената висша религиозна фигура, която прикани за по- ефикасни тласъци за развъждане на деца.
В Иран, където темпът на повишаване на популацията също понижава, висшият водач аятолах Али Хаменей - считан от неговите поддръжници за сътрудник на папата в шиитския мюсюлмански свят - неведнъж е желал същото.
През февруари 2021 година иранският парламент отдели към 29,7 млн. евро за даване на безлихвени заеми на 6000 фамилии, които ще имат трето дете до 2022 година
Тези тласъци следват проектите преди 10 години на някогашния президент Махмуд Ахмадинежад да изплати еднократна „ премия “ от 1000 евро на родителите за раждането на всяко дете.
Програмата за стимулиране на раждаемостта в Иран обаче пристигна дружно с голям брой " драконовски ограничения " за отричане на фамилии да останат без деца, като гонене на здравни служащи, които оферират на пациентите си контрацептиви. / БГНЕС, Евронюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР