Публикации в австрийски медии сочат, че Румъния блокира участието на

...
Публикации в австрийски медии сочат, че Румъния блокира участието на
Коментари Харесай

Румъния нанася удар на Австрия, връща си го заради Шенген

Публикации в австрийски медии сочат, че Румъния блокира присъединяване на Австрия в съвещания на НАТО, съобщи БНР.

Двама офицери на австрийската войска чакат в Брюксел към този момент седмици за акредитация в НАТО. Достъпът е занимателен от Румъния, която е поискала време за размисъл, оповестява публичното радио и телевизия ОРФ.
-->
Смята се, че става дума за реакция в отговор на ветото на австрийското държавно управление за присъединението на Румъния и България в Шенген, оповестяват ежедневниците „ Залцбургер нахрихтен “ и „ Оберйостерайхише нахрихтен “.

Румънската делегация в НАТО не е поискала да разяснява случая пред „ Залцбургер нахрихтен “.

Участието на Австрия в срещи на НАТО беше блокирано няколко години от Турция след 2016 година поради австрийското несъгласие върху договарянията на Анкара за присъединение към Европейския съюз.

Ако Австрия гласоподава срещу присъединението на Румъния към Шенген на една от идващите две срещи на министрите на вътрешните работи и правораздаването на Евросъюза, румънският министър-председател Марчел Чолаку (на фотографията горе) ще оспори решението пред Съда на Европейския съюз, е декларирал министър председателят съгласно румънската осведомителна организация Аджерпрес, оповестява ОРФ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР