ПСЖ започна с успех участието си в Шампионската лига, след

...
ПСЖ започна с успех участието си в Шампионската лига, след
Коментари Харесай

ПСЖ подчини беззъбия "Реал" с разгром на "Парк де Пренс"

ПСЖ стартира с триумф присъединяване си в Шампионската лига, откакто завоюва с 3:0 дербито на група А против " Реал " (Мадрид). Френският първенец стигна до триумфа с две попадения на аржентинеца Анхел Ди Мария, който се разписа против някогашния си отбор. Веднъж се разписа десният бранител Тома Мюние.

Ди Мария беше прецизен преди почивката, разписвайки се в 14-ата и 33-ата минута. В хода на дуела две попадения на " Реал " бяха анулирани, само че отборът на Зинедин Зидан игра едва. За 90 минути испанците приключиха с малко голови обстановки, а статистиката не регистрира нито един прецизен удар.

ПСЖ и " Реал " са в една група с " Брюж " и " Галатасарай ", които по-рано денем приключиха 0:0.

Домакините започнаха без огромните си звезди в офанзива Килиан Мбапе и Единсон Кавани, които пропуснаха срещата поради травми, както и осъденият Неймар. Треньорът Томас Тухел не можеше да разчита на още трима контузени. Това обаче даде късмет на Мауро Икарди да започва от първата минута.

Проблеми имаше и в лагера на " Реал ". Гостите дойдоха в Париж без капитана Серхио Рамос, носителят на " Златната топка " Лука Модрич, Марсело и Марко Асенсио, които са с травми, както и осъденият Начо. За сметка на това Еден Азар стартира като титуляр, а късмет за изява получи и Хамес Родригес.

ПСЖ беше по-опасният отбор в началните минути и още в 14-ата съумя да открие резултата. Хубава композиция сред Бернат и Икарди отляво приключи с центриране на испанеца. Ди Мария засече подаването и с удар от дребен ъгъл не остави никакви шансове на Тибо Куртоа.

В дейностите на парижани личеше въодушевление и доста по-голяма динамичност. Футболистите в бели фланелки се възползваха от празните пространства, притискаха противника си и се стремяха да го карат да бърка. За сметка на това " Реал " беше по-предсказуем в офанзива или разчиташе на статични положения.

В 33-ата минута Ди Мария вкара втори гол, този път след подаване на Идриса Гей. Халфът се пребори за топката и подаде към аржентинския си съотборник, който с обмислен удар от към 20 метра беше прецизен в долния ляв ъгъл на Куртоа.

 ПСЖ подчини беззъбия
© Reuters

Няколко минути след второто попадение на ПСЖ " Реал " също стигна до гол. Гарет Бейл съумя да се разпише, само че голът му бързо беше анулиран. Реферите видяха, че уелсецът си оказва помощ с ръка.

След почивката ПСЖ понижи темпото и съумя да органичи заплахите пред вратата си. Ди Мария продължи да бъде доста рисков и да тормози някогашния си отбор, до момента в който от другата страна Еден Азар се загуби. Карим Бензема също играеше рядко с топката и това не носеше рискове за ПСЖ.

В 77-ата минута втори гол на " Реал " беше анулиран. Бензема се разписа след безредие, като реферите решиха, че намиращият се в засада Азар въздейства на обстановката, без значение че не игра с топката.

До края на дуела срещата се доиграваше, върепки това в първата минута на добавеното време ПСЖ стигна до трети гол. Негов създател стана Тома Мюние след подаване на Хуан Бернат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР