Психология се оказа най-желаната специалност за кандидат-студентите в Софийския университет

...
Психология се оказа най-желаната специалност за кандидат-студентите в Софийския университет
Коментари Харесай

Документите за прием на първо класиране в СУ изясниха коя е най-желаната специалност

" Психология " се оказа най-желаната компетентност за кандидат-студентите в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Това демонстрират данните от документите за банкет на първо класиране в СУ. Общо 7230 души са поискали да учат в най-старото висше учебно заведение в страната. На второ място след " Психология " се подрежда специалността " Публична администрация " в Стопанския факултет, а на трето - " Социология " във Философския факултет, написа webcafe.bg

Следващите най-предпочитани от кандидат-студентите специалности са: „ Английска лингвистика ", „ Компютърни науки ", „ Софтуерно инженерство ", „ Българска лингвистика ", „ Информатика ", „ Информационни системи " и „ Право ".

Между 12 и 14 юли 2017 година признатите на първо класиране в СУ студенти ще могат да се запишат в съответната компетентност, а неприетите - вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането.

Вторият стадий на класирането ще бъде разгласен на 18 юли 2017 година В него вземат участие потвърдилите от първия стадий претенденти, за които е допустимо прекласиране в по-предна мечтана компетентност, посочена в спортния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 19 до 21 юли 2017 година в това число класиралите се от втория стадий претенденти би трябвало да потвърдят или да се запишат в определената компетентност.

На 25 юли 2017 година ще бъде разгласен третият стадий на класирането. Записването за него е дефинитивно и би трябвало да бъде направено в интервала 26-28 юли 2017 година в това число.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР