Психичното ни здраве е тясно свързано с физическото. А емоциите

...
Психичното ни здраве е тясно свързано с физическото. А емоциите
Коментари Харесай

Гневът, тъгата и емоциите, които ни състаряват най-бързо

Психичното ни здраве е тясно обвързвано с физическото. А страстите оказват въздействие освен върху настроението, само че и върху здравословното ни положение. И когато доминират отрицателните, резултатът не закъснява.

Стресът е прочут като главен провинен за редица здравословни проблеми. Той безусловно може да ни разболее, тъкмо като някои страсти. Такива са тъгата и гневът.

Според ново проучване гневът има доста по-голям резултат върху здравословното положение на по-възрастните хора, изразяващ се в причиняване на възпаления и хронични болести.

Когато хората в по-напреднала възраст постоянно изпитват яд, в кръвта им се откриват маркери, знак за зародили възпалителни процеси. Това евентуално се дължи на нарасналите равнища на стресови хормони в организма, написа Daily Mail.

А когато възпаленията, които се случват от време на време като защитна реакция на организма, станат хронични, това води до редица здравословни проблеми. И по този метод гневът разболява, изключително в случай че не сме към този момент първа младост. Същата връзка обаче не е открита с страсти като тъгата.

Най-важното, което би трябвало да запомним, е, че гневът не е решение на нито един проблем, a може единствено да ги задълбочи. За да понижим изблиците на яд, може да стартираме с успокояващи практики като йога и медитация, с цел да предотвратим отрицателните резултати върху здравето. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР