Прозрачността ще бъде основният принцип на работа в Агенция Пътна

...
Прозрачността ще бъде основният принцип на работа в Агенция Пътна
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Новият директор на АПИ: „Дунав мост“ е в тежко състояние. Трябва основен ремонт

Прозрачността ще бъде главният принцип на работа в Агенция „ Пътна инфраструктура “, съобщи в първото си телевизионно изявление новият ѝ шеф Ясен Йорданов. Той изясни, че готви структурни промени в администрацията и увери, че сега се прави настоящо пътно поддържане във всичките области на страната.
Ясен Йорданов уточни, че „ Дунав мост “ е в тежко положение и се нуждае от главен ремонт.
„ Ние сме подготвили тържна процедура, която ще излезе до дни за главен ремонт. Има механически план, скоро следва да бъде главно ремонтиран. Предприели сме незабавни ограничения, с цел да осигурим сигурността на пътуващите. Пределната цена на ремонта е към 21 млн. лева, само че би могла да бъде надвишавана “.
Амбициите на новия шеф са свързани с въвеждане на бистрота и правдивост. Ясен Йорданов изясни, че публичинят интерес би трябвало да бъде предпазен при харченето на публични средства.
„ Няма по какъв начин да бъде индивидуален аршин цената. Когато е показана от претендента за осъществяване на Закона за публичните поръчки, би трябвало да бъде деликатно обследвана и когато прави своето предложение, би трябвало да е подготвен да го извърши според заложените механически спецификации, условия, които са част от тръжната документи “.
Йорданов ще изисква да се увеличи равнището на работа в пътната организация и да се покачат условията към изпълнителите на плановете.
„ Ще прикани компаниите, които ще се кандидатират в АПИ да бъдат деликатни при подбора на цени и когато ползват цени, да знаят че АПИ ще отстоява за качеството, заложено в тръжните документи “.
По думите му най-ниската цена ще подсигурява на първо място бистрота при избора на реализатор, тъй като няма да има индивидуален аршин, който да бъде намесен.
„ По отношение на това да бъдат лимитирани претенденти, които биха спекулирали с предоставяне на дъмпингови цени, ние сме подготвили механически, стопански, финансови критерии, които въпреки всичко би трябвало да бъдат достигнати и преодолени от претендентите. това смятам, че ще даде задоволително добра база с цел да могат да се получават цени от претенденти, които са в положение да изпълнят поръчките.
В момента се прави настоящо поддържане на пътната мрежа във всички 27 области, по всички автомагистрали, като това не включва съществени поправки. През миналите 2 месеца са подписани контракти за няколко плана, които ще бъдат изпълнени като съществени поправки.
„ В момента създаваме детайлна стратегия, която да бъде показана на обществото, защото в действителност проблематичните сектори и с неприятно качество и положение са в действителност доста. Правим оценка на риска, вършим и оценка на пътната сигурност “, сподели Ясен Йорданов.
Той прикани жителите да изпращат сигнали до АПИ за всички проблематични сектори, които виждат. Обясни още, че през 2022 година са направени поправки на 542 обекта с обща дължина 615 км и на обща стойност 450 млн. лева
Периодично се прави подмяната на еластичните огради по автомагистралите. През миналия месец са ремонтирани съвсем всички нарушавания на оборудванията за пътна сигурност. Извършва се настоящо поддържане на рискови сектори по автомагистрала Тракия.
В момента претеглянето на камиони с товар се прави от портативни кантари на ДАИ, тъй като датчиците за тегло от системата ТОЛ към момента не са сертифицирани, въпреки да са инсталирани преди 4 години. Някои от тях към този момент са излезли от строя, уточни шефът на АПИ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР