Проверките са назначени заради значителен брой сигнали и жалби от

...
Проверките са назначени заради значителен брой сигнали и жалби от
Коментари Харесай

КЕВР ще проверява Топлофикация Русе

Проверките са назначени поради забележителен брой сигнали и тъжби от консуматори

Комисията за енергийно и водно контролиране утвърди график на плановите инспекции през 2023 година на сдружения в секторите „ Електроенергетика и Топлоенергетика “, " Природен газ " и " ВиК услуги ". Планираните инспекции са в осъществяване на пълномощията на регулатора според Закона за енергетиката и Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги, предава.

Две енергийни сдружения в бранш " Топлоенергетика " ще бъдат обект на инспекции от Комисията през 2023 година - „ Топлофикация Велико Търново “ ЕАД и „ Топлофикация Русе “ ЕАД. Планът на инспекциите планува да бъде осъществен надзор на място за осъществяването на техните лицензионни отговорности. Срещу двете сдружения има забележителен брой сигнали и тъжби от консуматори, което е мотив Комисията да ревизира качеството на техните топлофикационни услуги.

През 2023 година в бранш „ Електроенергетика “ специалисти на Комисията ще извършат планови инспекции на три сдружения - „ Електроразпределителни мрежи Запад “ ЕАД, „ Електроразпределение Север “ АД, „ Електроразпределение Юг “ ЕАД. Проверките ще бъдат с тематична устременост и ще бъдат фокусирани върху въпроси, които консуматори слагат в своите тъжби и сигнали до КЕВР.

Целта е да бъде осъществен регулаторен надзор и да бъдат направени оценки и разбори на ограниченията, които сдруженията - лицензианти подхващат за премахване на зародилите проблеми. Контролните звена на КЕВР ще ревизират осъществяването на капиталовите стратегии на сдруженията през 2022 година и осъществените вложения по отношение на вложенията, включени в регулаторната база на активите за регулаторния интервал. В трите сдружения ще бъдат осъществени инспекции по присъединението на обекти за произвеждане на електрическа сила от ВЕИ, за което през 2022 година Комисията получи забележителен брой тъжби.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР