Проверка на Икономическа полиция е установила неправомерно разходване на средства

...
Проверка на Икономическа полиция е установила неправомерно разходване на средства
Коментари Харесай

Икономическа полиция установи неправомерно разходване на средства в община Стамболийски

Проверка на Икономическа полиция е открила непозволено разходване на средства от държавната стратегия " Отбрана и сигурност " в община Стамболийски. Половината от отпуснатите 28500 лв., предопределени за подкрепяне на Териториалната полиция и Детската педагогическа стая, стоят в сметките на общината, а другата половина не са били разходвани по предопределение, оповестяват от пресцентъра на полицията.

Парите са натрупвани от 2016 година до момента и могат да бъдат разходвани единствено целево за съоръжение и действие на офиси към Детска педагогическа стая отвън постройките на полицейските ръководства.

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев изрично отхвърли обвиняванията в корист и уточни, че разполага с общо 92 фактури за направените разноски по ремонт и съоръжение на кабинетите, измежду които разписки за охранителна активност, електричество, климатик и писалищен материали на обща стойност 14 000 лв. за изтеклите 6 години.

Мараджиев посочи, че всички инспекции на Сметната палата и Агенцията за държавен финансов надзор не са разкрили нарушавания при разходването на сумите. От своя страна той също е подал сигнал в прокуратурата, че предоставения безплатно от общината на полицията автомобил е зареждан и употребен без нужните документи, доказващи изминат пробег.

Заключението на Икономическа полиция обаче е, че няма нарушавания от страна на полицейските чиновници, употребявали при активността си дарения автомобил. От районната прокуратура в Пловдив оповестиха, че в законовия едномесечен период наблюдаващият прокурор ще реши дали данните от инспекцията са задоволителни за формиране на досъдебно произвеждане.

" Тези средства са изхарчени като се стартира СОТ на стаята, който за няколко години е близо 400 лв. – никаква сума, тонер на касети – 1 касета - 68, 38, 47 лв. - едни дребни суми които са нужни с цел да може да работи и съществува тази Детска педагогическа стая, офис консумативи – приказваме за фактури 7-20 лв. – това всичко е през годините, не приказваме за 1 година. Най-голямото перо е ремонтът на постройката която е близо 4800 лв. и един климатик за 1700 лв. – това е най огромното перо в разстояние на 6 години. В момента няма нужда нито от климатик, от щори, от ново обзавеждане, това всичко е осъществено и тази сума която остана тези 14 000 лв. стоят по сметките на общината и естествено тази сума не е изразходвана ", съобщи Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски.

" Винаги потребностите ни са били задоволявани, кабинетът е доста добре, организират се съвещанията, идват децата, средата е неофициална, не е като в полицията да се тормозят, имаме си всичко от което имаме потребност ", добави Пенка Богданова, секретар на локалната Комисия за битка с противообществените прояви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР