Проверете здравословното си състояние с тези домашни тестове! Според най-големите

...
Проверете здравословното си състояние с тези домашни тестове! Според най-големите
Коментари Харесай

Проверете здравословното си състояние сами!

Проверете здравословното си положение с тези домашни проби!

Според най-големите специалисти в медицината, човек би трябвало да се подлага на изчерпателен медицински самопреглед всяка година.

Много съществени болести могат да бъдат открити посредством характерни признаци, които сме разгледали по-долу.

Но, с цел да получите прецизен разбор на вашето положение и още повече, с цел да определите какво лекуване ще е належащо, би трябвало да посетите съответните експерти.

Дихателна система и сърдечни болести

Сгънете пръстите си във формата на буквата “J ” и притиснете ноктите. Обърнете внимание на дистанцията сред нокътните плочи. Ако отговорът е позитивен, сърцето, белите дробове и бронхите са в ред. Ако ноктите се допират, няма празнота – това демонстрира дефицит на О2 в кръвта, което може да бъде породено основно от възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт, белите дробове или сърдечния мускул.

2. Деменция и инсулт

Застанете на пода боси, повдигнете единия крайник – бедрото би трябвало да е паралелно на пода. Включете хронометъра. Ако останете в това състояние най-малко 20 секунди, рискът от инсулт и деменция е най-малък.

Ако не сте запазили равновесие, евентуалната причина за това е увреждане на кръвоносните съдове в мозъка. Възможна е и липса на физическа интензивност.

3. Анемия

Застанете покрай огледалото и деликатно издърпайте надолу долния клепач. Обикновено е с блестящо розов нюанс, само че при анемия потъмнява или пожълтява. Анемията се предизвиква от дефицит на хемоглобин и се характеризира с незадоволително доставяне с О2 във всички тъкани. Ако обезцветяването на клепача е съпроводено от непрекъсната отмалялост, диспнея и бледност на кожата, наложително си направете кръвни проби.

4. Дефицит на микроелементи и хормонален дисбаланс

Смята се, че човек губи сред 50 и 100 косъма дневно. Но броенето им е мъчно и неопределено. По-добре го направете по следния метод.

Когато косата ви е чиста и суха, деликатно издърпайте дребен кичур – в случай че паднат 2-3 косъма, няма потребност да се паникьосвате. Ако са повече, говорете с трихолог и той ще ви каже дали неправилната грижа за косата е влошила положението й или повода е в самото ви тяло. В последния случай ще са нужни няколко кръвни проучвания.

5. Синдром на карпалния тунел

Вдигнете ръцете – предмишниците ви би трябвало да са успоредни на лицето ви. Сгънете ръцете си, пробвайки се да достигнете до върха на дланите си с пръсти, и неотложно задръжте в това състояние за няколко минути. Вероятно имате синдром на карпалния тунел, в случай че чувствате болежка или изтръпване в пръстите и китката.

Трябва да предприемете лекуване, в противоположен случай болката ще се утежни. Особено податливи на това заболяване са тези, които прекарват доста време пред компютъра, водачите и сервитьорите.

6. Захарен диабет

За този тест ще ви е нужен помощник. Помолете го да вземе молив с гума. Затворете очи, до момента в който ви допира с молива по стъпалото и пръстите, редувайки острия край и меката част на молива. Липсата на сензитивност може да е симптом на невропатия – патология на нервните окончания на краката при диабет.

7. Артериални болести

Легнете по тил и повдигнете краката си под ъгъл 45 °, като ги държите по този начин няколко минути. След това ги погледнете от близко. Бледността на кожата демонстрира непълен приток на кръв поради неприятна артериална проходимост. Факт е, че в случай че артериите са извънредно стеснени, тогава мускулите не получават задоволително О2. Един ден, в допълнение към смяната на цвета, признаците ще бъдат съпроводени и от конвулсии, болежка и изтръпване. И, в случай че не се лекува, това може да докара до инсулт или инфаркт.

 Проверете здравословното си положение с тези домашни проби!

8. Слух

Останете уединено в тиха стая. Приближете ръката си до ухото и разтрийте мощно пръстите си. Дръпнете ръката си на 15 см от ухото си и повторете. Ако и тогава чувате звука, всичко е наред със слуха ви. Направете теста с двете уши.

 Проверете здравословното си положение с тези домашни проби!

9. Сърдечно-съдови болести

Изкачете 10-12 стъпала с естествен темп, само че не безшумно, а пеейки мощно или говорейки си бързо и пламенно.

Вижте още: Галактически великденски яйца

Ако се появи болежка в горната част на гърдите, затруднено дишане и сърцето ви бие мощно, това значи, че сърдечно-съдовата система е в неприятно положение и белите дробове са уязвими.

 Проверете здравословното си положение с тези домашни проби!

Освен това белите дробове са чувствителни освен към физическа интензивност, само че и към настинки.

Проверете здравословното си положение сами!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР