“Проверените язовири за месец септември са 71 от общо 418

...
“Проверените язовири за месец септември са 71 от общо 418
Коментари Харесай

Шишков: Открихме проблеми при проверка на ремонтите на язовири

“Проверените язовири за месец септември са 71 от общо 418 - 51 от тях са напълно приключени, 7 са с отчасти осъществени строително-ремонтни действия и 13 броя са без осъществени строително-ремонтни работи.

Това съобщи арх. Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството по време на конференция на тематика противозаконното строителство на язовири, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Шишков сподели, че тематиката на конференцията са порочните практики при поправки на язовирни стени и уреди. Той добави, че тематиката с противозаконното строителство на язовири е почнала с предишния длъжностен кабинет. “Това, което ме накара да направя конференция е фактът, че нямаше огромно развиване по разкритието на противозаконното строителство на язовири “, акцентира той.

Министърът напомни, че през 2018 година 418 язовира са определени за поправки и строителни действия, а през 2021г. се разпорежда ДНСК да ревизира строително-монтажните поправки на тези язовири. “Открива се, че има нарушавания и са формирани няколко досъдебни производства. Незаконните дейности, които страната си е разрешила да прави, не значи, че с противозаконни суми би трябвало да се прикрива това деяние ”, безапелационен е Шишков.

Министърът изясни, че казусът с противозаконното строителство не може да се взема решение с противозаконни дейности, тъй като това е най-лошият образец, който може да даде страната.

Никола Стоянов, длъжностен министър на стопанската система сподели, че това е сериозен проблем, който двете министерства наследяват. Стоянов добави, че в министерството му са докладвали, че информацията която им е била предоставена от монтажи не е цялостна. “При 209 язовира са завършени строително-ремонтни работи ”, уточни той и добави, че инспекциите на Министерство на регионалното развитие на 71 язовира демонстрират нередности и той чака, че при инспекцията на общия брой от 418 язовира и бъдещите инспекции на Министерство на регионалното развитие ще покажат още данни за проблеми при строителните действия на язовирите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР