Проверените процедури за купуване на антигенни тестове за ученици и

...
Проверените процедури за купуване на антигенни тестове за ученици и
Коментари Харесай

КПКОНПИ: Не целим уронване престижа на Кацаров

Проверените процедури за пазаруване на антигенни проби за възпитаници и откритите нарушавания нямат нищо общо с президента Румен Радев. Това се споделя в позиция на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) във връзка изказвания в утринния блок на bTV на някогашния длъжностен министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров за инспекцията на извършените четири процедури за закупуване на бързи антигенни проби за възпитаници и негови изказвания, че повода за тази инспекция е „ обвързвана с няколко огромни столични лечебни заведения и най-много с детската “. Твърдението, че инспекцията за детските проби за ковид цели да се урони престижа и името на някогашния длъжностен министър Стойчо Кацаров е лишено от съображение, се споделя още в мнението.

„ Проверката на дирекция „ Противодействие на корупцията “ е почнала след постъпил сигнал и медийни изявления, който според закона също се одобряват за подобен сигнал. На 04.01.2022 година е оповестено прессъобщение за резултатите от нея и за изпращането на всички материали на прокуратурата. В самото известие за медиите на никое място не е упоменато името на някогашния длъжностен министър и изказванието, че „ въпросът с тестванията за възпитаници са комфортен мотив за уронване на престижа и името му “ е лишено от съображение. Без да се оспорва правото на всеки на отбрана и медийни изказвания и без изобщо да се повдига въпроса за персоналния авторитет на Стойчо Кацаров, следва да се означи, че по този метод и по такава процедура, уредена в закона, Комисията е действала по всеки сигнал. Така е процедирано и по инспекция, предоставена от прокуратурата и почнала по сигнали на самия Стойчо Кацаров, свързани с активността на министрите Кирил Ананиев и Костадин Ангелов във връзка строителството на детска болница. От тях в хода на тази инспекция по същия метод са снемани пояснения и всички материали са изправени на упълномощилия инспекцията прокурор “, се показва в позицията, показват от КПКОНПИ.

" Проверените процедури и откритите нарушавания нямат нищо общо с президента Румен Радев, който съгласно някогашния министър на опазването на здравето е „ задачата на офанзивата “. Това изказване на господин Кацаров е повече от голословно и явно цели отклонение на публичното внимание в посока, която няма нищо общо с резултатите от инспекцията по реда на ЗПКОНПИ и с персоналната отговорност на възложителя на доставките на проби ", декларират от комисията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР