Проведоха се 20 на брой обучения за 480 служители на

...
Проведоха се 20 на брой обучения за 480 служители на
Коментари Харесай

Хора от МВР разпознават радикализирани роми

Проведоха се 20 на брой образования за 480 чиновници на Министерство на вътрешните работи на тематика: " Ранно различаване на признаците на радикализация с фокус върху ромската общественост ".

Днес се организира заключителна конференция по план " Разширяване експертния потенциал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на нападателни прояви в обществото, корупция и радикализация ", осъществен от Института по логика на психиката - Министерство на вътрешните работи.

По думи на зам.-министър Бернер през последните 51 месеца е бил подготвен сериозен % от чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Бяха показани главните действия по плана, тяхното протичане и постигнатите резултати.

Относно образованията за ранно различаване на признаците на радикализация бяха разисквани основни тематики, свързани с психически и етнорелигиозните аспекти при процесите на радикализация в ромската общественост, показани бяха и направените изводи и рекомендации по отношение на нуждата за разговор по поставената тематика и опциите за нейното развиване в бъдеще, отвън рамките на плана.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия " Добро ръководство ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд " на обща стойност 3 427 259,08 лв..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР