Провъзгласена за “криптокралицаРужа Игнатовае обвинена за една отнай-крупните измами на

...
Провъзгласена за “криптокралицаРужа Игнатовае обвинена за една отнай-крупните измами на
Коментари Харесай

Случаят около криптокралицата Ружа Игнатова се заплита – има ли опасност за брат ѝ

Провъзгласена за “криптокралица ” Ружа Игнатова е упрекната за една от най-крупните измами на планетата за 4 милиарда $. Превръща се в вест номер едно в международните медии и основен воин в книги и филми. След като измамила стотици хиляди по целия свят с подправена криптовалута , Ружа Игнатова е в неопределеност от 2017 година, а в последните две години е в топ 10 най-издирвани бегълци от ФБР . На 6 март съдът в Ню Йорк реши да пусне на независимост нейния брат Константин Игнатов . Часове по-късно той качва фотография от Тайм Скуер с надписа, че е време за нова глава в живота му. Седмица по-късно, към този момент на родна земя, разгласява селфи от Южния парк в София с надпис - “реклама на това да бъдеш жив ”, показва NOVA .

„ Не мисля, че са желали да убият Ружа Игнатова. От друга страна може би желаят да убият Константин Игнатов , който беше освободен, откакто подписа договорка с управляващите. Той е човек, който сигурно мафията би желала да убие ”, сподели Джонатан Леви, юрист на жертвите на OneCoin .

Свободата на Игнатов коства 118 000 $ и всичко, което знае за схемите на криптокралицата Ружа Игнатова. Тезата на юрист Леви, бранител на стотици потърпевши от измамата, поддържа този документ, в който се приказва за договорка от държавното управление в Америка през 2020 година , която Игнатов приема и признава виновността си за присъединяване в схемата.

„ Това е доста необичайно нещо. Т ой подписа договорката със съда, даже без да лежи в същински затвор. Ето по какъв начин работят нещата - до момента в който е работил с държавното управление, е бил настанен в апартамент, не в затвор. Той си е живял добре , водил е естествен живот. Но за какво би отишъл назад в София нямам никакво пояснение. Може би, с цел да се опитва да възвърне някакви пари . Но той е същинска цел , тъй като, с цел да си обезпечи такава договорка, значи е разказал безусловно всичко, каквото знае за всеки. Не забравяйте, че България е на стратегическо място, покрай войната сред Русия и Украйна . Американското разузнаване доста се интересува от това и от българската политика, и от мафията, и от държавното управление. Той е работил за американското държавно управление, за тайните служби, които са доста заинтригувани от българската мафия и политика. Така че каквото този човек е знаел, им го е споделил за тези 34 месеца, което по никакъв начин не е малко. Той да излезе на открито измежду хората в София е полуда, само че хората вършат такива неща ”, прибавя Леви.

В последните дни Игнатов демонстрира разходките си из София в профила си в Инстаграм и споделя, че е почнал да учи съветски език . През това време неговата сестра Ружа Игнатова продължава да бъде в неопределеност, както и всичките ѝ благосъстояния, които надскачат над 4 милиарда $.

Не имам вяра, че Ружа Игнатова е убита, тъй като нищо не е доказано. Тази информация идва от медии отвън България. Медията, която подмятна тази информация, е френска, само че работи от България. И както знаем медиите могат да бъдат купени. Ружа Игнатова остава в топ 10 най-издирвани хора в листата на ФБР. Има един претекст за нейната гибел и това може да е 230 000 биткойна, които има. И това е по-логичен претекст някой да я убие. Това е голямо благосъстояние. 230 000 биткойна, цената е 70 000 за един биткойн. Защо Съединени американски щати и ФБР ще продължат да я държат в този лист, в случай че имаше някакъв късмет тя да бъде мъртва? Със сигурност е жива. Сигурно е, че други хора умряха, само че не и тя ”, споделя още Леви.

В заплетения престъпен случай юрист Леви открива връзка сред Ружа Игнатова и знакови фигури от престъпния свят , част от които към този момент не са измежду живите.

„ За да върти такава интернет машинация е трябвало да заплаща % от облагата на мафията. Тъй като тя действаше от София, затова ѝ би трябвало отбрана от мафията, от бизнеса. Не може да работи без подкрепи. Една такава машинация или скица от подобен мащаб, изключително обществено - тук има връзки освен с мафията, само че и с управляващите. Къро е една част от тази група. Има и един различен човек над него - черепа. Не мога да ви кажа повече от това, само че сигурно знаем, че и самият Константин Игнатов е бил в Южна Африка и има клюки, че са имали контакт. Много хора са ходили там свързани с българската мафия и знаем още, че това закононарушение, в което са убити четирима души по този начин и не е разкрито ”, прибавя още юристът.

В някои медии в Южна Африка се появи информация, че един от претекстовете за покушението против Красимир Каменов - Къро е това, че знаел кой е умъртвил Ружа Игнатова . Но проверяващите не удостоверяват сходни версии.

Докато криптопрестъплението стои неразкрито юрист Леви счита, че финансовата пирамида на Игнатова продължава да работи под формата на друга лъжлива криптовалута./Дарикнюз

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР