Провалът на втория мандат се дължи само на антиГЕРБ идентичността

...
Провалът на втория мандат се дължи само на антиГЕРБ идентичността
Коментари Харесай

На какво се дължи провала на втория мандат

Провалът на втория мандат се дължи единствено на антиГЕРБ идентичността на " Продължаваме промяната ". Това заяви политологът Цветанка Андреева в ефира на Bulgaria ON AIR. Тя изпаднаха в изолираност тъкмо заради тази антириторика, безапелационна е тя.

" Кураж за първи път виждаме, само че към момента не ставаме очевидци на мощна политическа воля да се реализира третият мандат. Желанието към този момент е налице, само че би трябвало доста старание да го докарат до дъно. Процес, който включва тяхната мощ и опит да убедят личните си гласоподаватели, че каквато и да е обединението, би трябвало да се случи. Основната компликация е да се другар не Демократична България и ГЕРБ, а ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Ако не престават с политическа идентификация, която съществена линия да бъде анти, то нито една партия няма да може да комуникира с друга ", разяснява политологът/
-->
По думите ѝ това слага която и да е партия, в случай че подчертава върху антиповедението си, в безусловно неплатежоспособност да взе участие в каквато и да е власт и опитът да се откри разговор върху поле за евроатлантическо болшинство е извънредно потребен. Киряков счита, че значим подробност е това какви задания ще бъдат показани пред такава евроатлантическа коалиция.

" Въпрос на висота на водачество е да убедиш личния си електорат в нуждата на такава коалиция. Което значи, че в действителност пренебрегваш партийните си цели и визии в името на това тази страна да се ръководи. Те знаят, че отводът от власт води до намаляване на партиите ", коментира Андреева.

Киряков е на мнение, че партиите са си създали изчисления, че това държание ще им донесе гласове, въздействие, медийно внимание и въз основата на тази оценка генерират подобен вид държание в общественото пространство.

" По отношение на самата политическа рецесия, която пречи да се роди коалиция, дотук президентът Радев се мъчеше да ръководи рецесията и ненапълно успяваше, въпреки и в лична изгода да затвърди властта си. Радев демонстрира към този момент, че не може да ръководи рецесията, затова назрява моментът, в който ще ударим дъното, политическият разсъдък ще се задейства и водачите ще изградят коалиция на базата на съвместен надзор. Те към този момент не гърмят единствено причини за какво не трябва да са в обща коалиция, а стартират да търсят причини за какво би трябвало да се случи коалиция ", отбеляза Андреева.

" Шанс няма за държавно управление, не тъй като липсва водачество или тъй като няма предпочитание у партиите, просто не могат да сглобят такава коалиция, която да устои. Има доста дребна теоретична опция, в случай че се даде мандатът на Българска социалистическа партия, да се сглоби коалиция към хартиената бюлетина ", посочи политологът Георги Киряков.

Според него, когато се появи някаква минимална опция да се сформира съдружно ръководство, ГЕРБ намират мотив да я неодобряват и има боязън от това да се появи опция за сформиране на държавно управление. Върви се към избори и това изрично е пътят, по който са поели партиите от седмицата след изборите.

Ако президентът даде мандатът на Българска социалистическа партия, Киряков би го сметнал за отбягване на отговорността да бъде упрекнат от обществото, че е повода за следващи избори. Андреева посочи, че президентът ще се опита да лидира повече лявото пространство, в сравнение с цялата страна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР