Проучванията показват, че все повече хора признават, че спят по-малко

...
Проучванията показват, че все повече хора признават, че спят по-малко
Коментари Харесай

Не спите достатъчно? Ето какво ще се случи с тялото ви скоро

Проучванията демонстрират, че от ден на ден хора признават, че спят по-малко от целесъобразното количество, което се отразява неподходящо на когнитивните функционалности на мозъка.

От друга страна, някои се нуждаят единствено от 4 или 5 часа сън, с цел да се усещат добре, само че като цяло, съгласно откривателите, приемането на 7 до 9 часа сън е от значително значение за човешкия мозък.

Отказване от тютюнопушенето

Разбира се, това зависи от вас и не забравяйте, че отводът от цигарите може да помогне за поддържане на здравето на мозъка, като последните проучвания демонстрират, че пушенето доста форсира стареенето на мозъка.
Мозъкът остарява два пъти по-бързо, в случай че вършиме това
Стареенето на човешкия мозък е неминуем развой, който от време на време може да докара до заболяването на Алцхаймер или други типове деменция. Физи...
Прочети повече
Контролирайте щитовидната си жлеза

Проблемът се отнася до незадоволително дейната щитовидна жлеза, което може да докара до намаляване на паметта и утежняване на когнитивните качества, защото хормоните на щитовидната жлеза са от значително значение за мозъчната функционалност.

Стивън Шалет, почетен професор по ендокринология в болница " Кристи " в Манчестър, предизвестява, че " дефицитът на хормони на щитовидната жлеза, даже и с къса дълготрайност, може да докара до необратимо увреждане на мозъка, чиито последствия зависят освен от тежестта, само че и от съответния миг на поява и продължителността на дефицита ".

Според професора: " Ако имате признаци на заспалост или необяснимо наддаване на тегло, изключително в случай че сте жена на възраст сред 40 и 50 години, изследвайте щитовидната си жлеза ".

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР