Хапването на кой зеленчук предотвратява от тромби и инсулт? Доказано

...
Хапването на кой зеленчук предотвратява от тромби и инсулт? Доказано
Коментари Харесай

Хапването на кой зеленчук предотвратява от тромби и инсулт?

Хапването на кой зарзават предотвратява от тромби и инсулт? Доказано е, че репичките могат да разреждат кръвта, което ги прави потребни за попречване на тромбоза, инсулт и някои други сърдечно-съдови болести.

Те съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен резултат. Въпреки това, не всеки може да яде този лют зарзават, той не се предлага при обостряне на стомашни болести.

фотография: Х

Хапването на кой зарзават предотвратява от тромби и инсулт?

Хапването на кой зарзават предотвратява от тромби и инсулт? 14.06.24 05:00 Лекар уточни 5 ефикасни естествени антибиотика 14.06.24 04:00 Той мисли ли за мен: Какво значи кихането в другите култури? 14.06.24 03:00 Чиа и киноа, каква е разликата сред тях и какви са изгодите от потреблението им? 14.06.24 01:59 Морковите са най-хубавият другар на очите 14.06.24 01:29

Репичките са доста потребни за хората, които са на диета и желаят да отслабнат. Те са нискокалорични и богати на диетични фибри.

Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна.

Юни е съвършеният месец, в който репичките са най-подходящи за консумация. Няколко връзки пресни репички в салатата ще ви държат здрави и във форма.

SafeNews напомня, че планетарната диета може да понижи риска от преждевременна гибел.

Диетата натъртва на разнообразието от минимално модифицирани растителни храни, само че разрешава скромна консумация на месо и млечни храни.

Тя е препоръчана за първи път от Комисията EAT-Lancet през 2019 година, която се концентрира върху нуждата от стабилно изхранване на възходящото международно население.

Тя може да бъде приспособена по този начин, че да бъде напълно растителна и веганска или всеядна с включването на известно количество месо и млечни артикули.

Източник: darik

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР