Проучванията на раковите заболявания и смъртността, проведени от американска здравна

...
Проучванията на раковите заболявания и смъртността, проведени от американска здравна
Коментари Харесай

Поява на ракови заболявания сред хората в близост до голяма военна база в САЩ

Проучванията на раковите болести и смъртността, извършени от американска здравна организация, са открили нараснали равнища на ракови болести измежду военния и цивилния личен състав, който е живял и работил в Camp Lejeune, огромна американска военна база, споделя епидемиолог, осведомен с проучването, заяви " TVP World ".


Докладът за резултатите е показан през април, само че Агенцията за токсични субстанции и указател на болесттите (ATSDR) към момента не го е разгласила, което разгневи хората, които настояват, че са се разболели, пиейки нечиста вода в базата на морската пехота покрай Джаксънвил, Северна Каролина, от 1953 до 1987 година

Според Кенет Кантор, някогашен епидемиолог от Националния институт по рака, който е прочел отчета, изследването усилва известния брой случаи на рак, свързани със нечистата питейна вода в базата. " Констатациите също по този начин дават най-силното доказателство досега, че нечистата вода е предизвикала рак ", счита Кантор.

Правителството на Съединени американски щати към този момент е изправено пред милиарди евентуални компенсации за служащи и поданици, които настояват, че са потърпевши от питейна вода, нечиста с гориво, разтворители и други отрови от кладенците на Camp Lejeune. Те са подали повече от 117 000 желае за обезщетение до държавното управление на Съединени американски щати и повече от 1320 цивилен каузи.

" Подобно изследване - показващо нараснала периодичност на раковите болести при съществуването на мощна контролна група - би могло да насърчи още повече ищци да съдят държавното управление на Съединени американски щати ", съобщи Джонатан Карди, професор по право в университета " Уейк Форест ", който специализира в каузи за екологични правонарушения.

" Забавянето на публикуването на отчета наподобява на укриване на доказателства ", сподели Майкъл Партин, който е живял в Camp Lejeune като дете и съди държавното управление за необичаен случай на рак на гърдата при мъжете, който е развил на 39-годишна възраст. " Забавяйки отчета, ATSDR оказва помощ на държавното управление да се отбрани от отговорността на Camp Lejeune, защото тези отчети са от решаващо значение за разбирането на последствията от експозицията ни ", добави Партин.

" Предположението, че ATSDR отсрочва отчета, е неправилно ", съобщи шефът на ATSDR Аарон Бърнстейн.

Конгресът основава ATSDR, с цел да прави оценка здравните опасности на най-токсичните американски депа за боклуци. Преглед на повече от 400 отчета, оповестени от организацията през последните 11 годин, откри, че някои от тях са оповестени в границите на месеци, а за други са били нужни години. Изследванията за изследването на раковите болести и смъртността в Camp Lejeune започнаха през 2015 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР