Проучвания показват, че тези, които работят по-малко, получават по-често увеличение

...
Проучвания показват, че тези, които работят по-малко, получават по-често увеличение
Коментари Харесай

Искате ли да печелите повече? Работете по-малко

Проучвания демонстрират, че тези, които работят по-малко, получават по-често нарастване на заплатите или награда, в сравнение с тези, които се преработват. Полагането на ексклузивен труд не постоянно е верният път към триумфа.

От понеделник до събота японецът Номимицу е изработил 78 часа, от тях 6 в събота, а е спал сумарно едвам 35 часа. Той толкоз постоянно работи по 80 часа в седмицата, че един път вечерта в къщи губи схващане.

Навикът да се провеждат изтощителни работни маратони е доста надълбоко затвърден в японската просвета - има даже думата " carosi ", безусловно означаваща " гибел от изтощеност ".

Преди време Министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония разгласява първия държавен отчет за carosi.

В него се споделя, че в почти всяко четвърто сдружение (23% от всички компании в страната) някои чиновници работят изключително повече от 80 часа на месец.

Можем ли да кажем, че в Япония, където дългият работен ден е толкоз скъп, продуктивността на труда е по-висока, в сравнение с в други страни?

Напротив, има от ден на ден доказателства, че изключителният труд освен е нездравословен за здравето на служащия, само че и може да съсипе неговата кариерата или да понижи общата продуктивност на компанията.

По-малко по-добре

Друга страна, известна с желанието на хората си да работят изключително и не желаят да отделят време за отмора, е Съединени американски щати.

Неотдавнашно изследване на Gallup сподели, че средностатистическият служащ на цялостен работен ден в Америка работи 47 часа седмично, т.е. съвсем цялостен работен ден повече от тези, които се придържат към общоприетия график от девет до пет.

Освен това почти всеки пети служащ (18%) декларира, че работи 60 или повече часа седмично.

Според отчет на акцията Project: Time Off, макар обстоятелството, че мъчениците, които работят изключително и жертват своето свободно време, което могат да прекарат със фамилията и приятелите си, през последните три години са получили по-малко награди от сътрудниците си.

" Открихме, че тези, които вземат отпуск повече от 11 дни, по-често получават нарастване на заплатата или бонус от тези, които почиват 10 или по-малко дни ", твърди Кейти Денис, водещ откривател на Project: Time Off.

" Ето за какво, в случай че не се движите нагоре по кариерната стълбица - а ние не сме намерили връзка сред броя на отработените часове и кариерното израстване, тогава за какво ви е належащо прералотване? ", прибавя тя.

Намаляваща възвръщаемост

Лора Вандеркам, експерт по ръководство на времето и създател на " Книгата на изгубеното време ", отбелязва, че " човешкият мозък, както и всяка друга система, не може да работи непрестанно. "

Всъщност опитите да се надвишават опциите му може да има негативни последствия.

" Преодолявайки точката на намаляващата възвръщаемост, ние започваме да вършим неточности ", споделя тя. " Когато решаваме някакви проблеми, ние не слагаме най-хубавите хрумвания и не работим с цялостна успеваемост. "

Има няколко метода за отбягване на зациклянето. Например, доста хора мислят, че би трябвало да сте в офиса, когато шефът идва и си отива.

Въпреки това, Вандеркам има вяра, че това е пресилено (и постоянно погрешно) съмнение.

А може би шефът ви желае да бъде самичък в офиса заран и в действителност е нервиран, че идвате толкоз рано, отбелязва тя.

Вандеркам също по този начин е сигурна, че доста хора не желаят да си вършат почивки в работата, страхувайки се, че те ще се смятат за незадоволително работливи.

" Затова понижаваме личната си успеваемост, като си споделяме, че ще работим през целия ден и ще обядваме на бюрото, само че в два и половина ни гълтам " черната дупка интернет ", изяснява тя.

Лъч на вярата

Безплатният ексклузивен труд е неподходящ освен за чиновниците, само че и за работодателите.

Проучване на Станфордския университет споделя, че продуктивността на труда внезапно се намалява след 50 часа работа седмично и спада изцяло след 56 часа.

И този, който прекарва на работното място 70 часа седмично, за тези спомагателни 14 часа не прави нищо потребно.

Подобни проучвания свързват работата с ексклузивен труд с отсъствията (в региона на бизнеса, общия брой на изгубените работни дни (или часове) или честотата на отсъствия от работа на служащия.

И по този начин, какво вършат фирмите, с цел да се оправят с неизбежното професионално прегаряне? По този въпрос водачи за водещите огромни японски корпорации.

Например, Toyota към този момент лимитира изключителния труд до 360 часа годишно (или приблизително до 30 часа на месец), до момента в който рекламната организация Dentsu, след самоубийството на един от нейните чиновници, което подвигна доста звук, вкарва проект за възстановяване на работната среда.

Този проект се състои от осем точки и планува поощряване на постоянните ваканции и закриването на офиса в 22:00 часа.

В същото време в Германия огромните компании като BMW и Volkswagen са лимитирали броя на имейлите, които чиновниците могат да изпращат по време на извънработно време, с цел да предотвратят развиването на просвета на " прекалено присъединяване ".

А в Съединени американски щати водещите капиталови банки, в това число JPMorgan Chase, пуснаха нови управления, като една от цел им е да подсигурява, че анализаторите и сътрудниците (особено младежите с по-нисък ранг) да не идват в офиса през почивните дни.

Вандеркам отбелязва: в случай че употребявате машина и не следите за положението й, има огромна възможност тя да се разпадне с времето - евентуално в най-неподходящия миг.

Изглежда, че доста компании са почнали да осъзнават, че това важи и за хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР