Проучването Тенденции в закупуването на автомобили 2021“ на Aral показва `e

...
Проучването Тенденции в закупуването
на автомобили 2021“ на Aral показва `e
Коментари Харесай

Кога си струва да купите кола и кога да наемете?

Проучването „ Тенденции в закупуването на коли 2021 “ на Aral демонстрира `e.юбовта към личен автомобил в Германия не може да бъде разтърсена даже във времена на Коронакризата. Твърди се даже, че интересът към покупката му рядко е бил толкова висок. Платформата за коли под наем billiger-mietwagen.de пресметна в собствено проучване от какъв брой дни в действителност си струва да закупите кола в класовете мини, компактни и SUV - и от по кое време се предлага че е по-вероятно да се наеме. Вместо покупка, лизинг или финансиране, има и възможност за наемане на транспортно средство за тези, които се интересуват от автомобил. Но до кой употребен пробег това се изплаща? Отговорът дава платформата за класовете мини, компактни и SUV. Анализът показва изненадващи резултати.

По принцип колата би трябвало да се използва най-малко 90 дни (около три месеца) в годината, тъй че разноските за покупка да си костват спрямо наемането. Като примерни транспортни средства billiger-mietwagen.de използва последните регистрирани нови превозни средства през 2020 година в съответните класове транспортни средства: VW T-Roc, VW Golf и Fiat 500.

Първото съпоставяне на моделите предполага две години потребен живот на автомобила с частна препродажба. Противно на упованията, пазаруването на разгледания тук T-Roc най-вероятно ще си струва. На година закупеният SUV с време на използване от две години, минус остатъчната стойност, носи разход средно около 7882 евро, което е резултат от постоянна загуба на стойност, разноски за финансиране и поддръжка, застраховки и данъци.

Съпоставим автомобил чартърен струва малко под 88 евро дневно и следователно може да се употребява за към три месеца. Това е дневната цена за еластичен 1-дневен наем. Ако го употребявате няколко дни наведнъж, дневната цена пада.

Според изчисленията една дребна кола се нуждае от най-малко 105 дни приложимост, преди да си коства да бъде закупена. Малка кола, като Fiat 500 e с разноски от към 6062 евро на година. Резервацията на сравнимо превозно средство чартърен коства средно 58 евро дневно - в това число допълнителни разходи като застраховка или поддръжка. Можете да карате наетата дребна кола за около 3,5 месеца.

От друга страна, закупуването на компактен автомобил (VW Golf или подобен) си заслужава спрямо наемането само ако транспортното средство се употребява поне 125 дни в годината. Досиетата за злополуки и обири на модела се отразяват в цената на застраховката и усилват годишните разходи за Golf до 9533 евро.

В допълнение, тук има „ красива “ нова покупна цена от 27 600 евро, която е дори по-висока от тази на сравнявания SUV. Ако не желаете да купувате кола, само че все пак имате потребност от нея постоянно, би трябвало да използвате кола чартърен от този клас. Можете да карате наетия компакт за четири месеца.

За тези, които не би трябвало или не желаят да използват кола всеки ден, наемането й е по-смислено, в сравнение с да я купуват. Освен това наемателите не би трябвало да се притесняват за поддръжката и безопасността на транспортното си средство, нито би трябвало да се ангажират с определен клас транспортни средства.

Второ съпоставяне на моделите изследва полезния живот от пет години. Ако искате да употребявате автомобил повече от две години, би трябвало да помислите за покупката му. Закупуването на SUV си коства след само 67 дни приложимост годишно. Малък автомобил като Fiat 500 би трябвало да се употребява най-малко 76 дни в годината, преди да се обмисли покупка. При автомобил от компактния клас като VW Golf изчисленията демонстрират, че ако се употребява пет години, са необходими поне 87 дни приложимост, преди да си коства да се купи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР