Проучване на руската "Лаборатория Касперски" показа, че всяко четвърто дете

...
Проучване на руската "Лаборатория Касперски" показа, че всяко четвърто дете
Коментари Харесай

Измислиха начин да се ограничи седенето на дете на компютъра без скандал

Проучване на съветската "Лаборатория Касперски " сподели, че всяко четвърто дете прекарва цялото си свободно време в седене пред джаджи, а 80 % от учениците не могат без смарт телефон.

Психологът уточни метод да ограничи детето да седи по телефона без да сеп стига до скандал.
Детският и фамилен психолог Наталия Наумова описа при какви условия е допустимо да се купи на детето му първият смарт телефон и какъв брой време дневно децата могат да прекарват с джаджи.

Според експерта е допустимо да се купи телефон и в първи клас, само че преди този момент е належащо да се уговори с детето за разпоредбите за потреблението му. Тя посъветва да не разрешават на децата да употребяват оборудването повече от час и половина дневно в началното учебно заведение, а в по-голяма възраст да им го дават за два до три часа.

Освен това, както отбелязва психологът, на детето може да е мъчно да се откъсне от „ играчката “, по тази причина би трябвало да му помогнете за намирането на действия по собствен усет. Възможните варианти включват кръгове, секции или чат с другари. Основното е, че да има какво да прави. Тя също по този начин прикани да се изясни на детето, преди да му се купи телефон, че в случай че прекарва доста време в него, джаджата ще „ изяде “ действителния му живот.

Ако детето към този момент е пристрастено към технологиите, тогава би трябвало да разберете задачите му в живота и да помислите по какъв начин да му помогнете да ги реализира. Важно е то да има същинска специалност, която да му помогне да го откъсне от смарт телефона.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР