Проучване на Международната автомобилна организация и Европейския съюз показва, че

...
Проучване на Международната автомобилна организация и Европейския съюз показва, че
Коментари Харесай

Най-малко катастрофи стават във Великобритания. Каква е причината?

Проучване на Международната автомобилна организация и Европейския съюз демонстрира, че във Англия стават минимум пътни произшествия.

Според същото проучване близо 50% от злополуките, които се случват по английските пътища са с присъединяване на водачи, които не са локални.

Шофьорите във Англия са по-дисциплинирани, а десният волан и нетипичната за по-голямата част от света посока на придвижване по пътищата, са част от аргументите толкоз огромен % от произшествията да са с присъединяване на чужденци.

Тази наклонност не е от скоро и сигурно не и от времето, когато кочияшите в каретите се заемали дясната страна на капрата, с цел да могат да размахват камшика с дясната си ръка, откъдето се допуска, че е пристигнала и тази специфичност напредването в Обединеното кралство, само че наклонността е най-малко от 90-те години на предишния век.

Глобите и строгият надзор са помогнали доста за това английските водачи да внимават да не правят нарушавания на пътя.

Статистиката сочи, че по пътната мрежа в страната, която е над 395 000 км, среднодневно се случват към 60 тежки пътнотранспортни катастрофи. През 2021 година са починали 1560 души, което обаче е към 23 смъртни случая на един милион поданици във Англия, което експертите дефинират като ниско по отношение на Европа.

Статистиката, която във Англия се води от 1929 година, показва 1966 година, като най-тежката с близо 8000 жертви. Само година по-късно са въведени законови ограничавания за против шофирането след консумация на алкохол.

Трудно може да се видят служители на реда да дебнат по пътищата, само че водачите знаят, че камерите са на всички места от дребните квартални улички, кръстовище до автомагистралите. Когато се записва нарушаване е невероятно човек да се измъкне от санкцията, тъй като приемането ѝ е с писмо на адреса, на който е регистриран автомобилът, а лихвите при неплащане на санкцията са жестоки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР