Проучване на CDC доказва късно проявяващия се проблем след прекарване

...
Проучване на CDC доказва късно проявяващия се проблем след прекарване
Коментари Харесай

Косопадът след Ковид може да продължи над 4 месеца

Проучване на CDC потвърждава късно проявяващия се проблем след превозване на вируса
Косопадът при преболедувалите ковид може да продължи над 4 месеца след заболяването. Това демонстрира на учени от  Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), Съединени американски щати. Освен необятно известните последици след превозване на заболяването като зной, косопадът се оказва един от най-често срещаните признаци на хората, преболедували вируса, а също по този начин може да се трансформира и в дълготраен проблем.

Проучването на CDC за да откри следващи признаци измежду преболедуване на COVID-19 е извършено в края на 2020 година При 24,1% от тях се появява косопад, като той стартира да се демонстрира приблизително след 58 дни от първичните признаци на вируса. Състоянието на загубата на коса след вируса се назовава телегонен ефлувиум (telogen effluvium, TE) или така наречен реактивен косопад, като той е идентичен с косопада след прочувствен стрес или хранителни нарушавания.

„ Загубата на коса е травматично прекарване за всеки, без значение от пола или възрастта. Прекарването на ковид единствено по себе си е прочувствен стрес за организма и следващи реакции като косопад са обикновено следствие. Качествената козметика е основен фактор за справяне с сходен проблем, по тази причина е значимо потребителите да не се доверяват на каква да е козметика, а единствено на потвърдени марки. Ако въпреки всичко забелязвате, че загубата на коса е прекомерно интензивна и повече от нормалното, неотложно се обърнете към кожен лекар ” – поучава Александър Трифонов, бранд управител на Здраве Актив.

През последните години козметиката против косопад е една от най-търсените на международните пазари. У нас измежду най-продаваните и ефикасни шампоани при косопад е този от серията Здраве Актив – Здраве Актив Хинин. Той подтиква растежа и укрепва косата, понижава сърбежа и има противопърхотно деяние. Хининът в състава му има мощно стимулиращо и укрепващо свойство, усъвършенства микроциркулацията, стимулирайки растежа на косъма. Друга дейна съставна част, която има потвърдено дейно деяние за предварителна защита на косопада, е кофеинът. Затова тази съставна част справедливо беше вдъхновението за основаването на формулата на най-новото допълнение към портфолиото на марката Здраве Актив – Кофеин и деен въглен. Шампоанът комбинира свойството на кофеина за стимулация на растежа на нова коса с детоксикиращия резултат на дейния въглен.   

Марката Здраве Актив се създава от водещата българска компания Арома. Продуктите на Здраве Актив се отличават с до 100-процентовата си успеваемост в битката с пърхота.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР