Процесорният гигант Intel обяви, че новите чипове с архитектура Nervana

...
Процесорният гигант Intel обяви, че новите чипове с архитектура Nervana
Коментари Харесай

Intel представи ново поколение процесори за машинно обучение

Процесорният колос Intel разгласи, че новите чипове с архитектура Nervana стотици пъти форсират дълбокото машинно образование.
Intel се пробва да завземе лидерските позиции и в чиповете за изкуствен интелект, представяйки новата фамилия процесори, особено създадени за ИИ: Nervana Neural Network Processor или по-кратко Nervana NNP . Информацията заяви основният изпълнителен шеф на Intel Браян Кржанич.

Nervana NNP е специфична архитектура за надълбоко машинно образование, предопределена да отстрани рестриктивните мерки на настоящия хардуер, който явно не е предопределен за ИИ.

Nervana NNP има нова архитектура на паметта: не се употребява общоприетата подчиненост на кеш паметта, а вградената в чипа памет се ръководи от стратегиите и по този метод се усъвършенства ръководството на паметта и се усилва размера на изчисленията, а това води до понижаване времето за образование.

Архитектурата предлага ново равнище на мащабируемостта, при което няколко чипа образуват един общ виртуален чип, побиращ доста комплицирани модели.

Flexpoint: това е новият дигитален формат за скаларни калкулации с закрепена запетая и огромен динамичен диапазон.

Intel добави, че до 2020 година с новите чипове ще реализира 100-кратно нарастване на продуктивността на машинното образование.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР