Процесът по предоставяне на 5G честотите у нас вече е

...
Процесът по предоставяне на 5G честотите у нас вече е
Коментари Харесай

Истерията с 5G. Какъв е изходът

Процесът по даване на 5G честотите у нас към този момент е на много напреднал етап и поетапно ще стартират да се появяват уреди и услуги от пето потомство.

Това заяви председателят на Комисията за контролиране на известията /КРС/ Иван Димитров пред БНР.

Той разясни, че институцията има ангажимент да осведоми необятната общност какво е 5G и какво следва да се случва в развиването на мрежите от това потомство.

По думите му недостатъчната осведоменост предизвика решения като това на Общински съвет Мездра, с което се постанова забранана мрежите от пето потомство.

" Но нещо друго прави усещане, че претекстовете и причините за сходни решения, освен в Мездра, са, че информираността на обитаемоте е недостатъчна и това предизвика нуждата да се отбележат и да се основат такива решения. Усилието и на други органи на локално самоуправление, и на КРС е да създадем малко по-добра осведоменост или най-малко задоволителна, с цел да понижим броя такива решения ", обясни ръководителят на КРС.

По мотив опасенията на поданици на Мездра, че липсва изясненост до каква степен безвредна е технологията, Димитров разясни, че преди да бъде внедрена всяка една технология се подлага на точно тестване.

Също по този начин може да се каже, че мрежите от пето потомство употребяват по-малки кафези с много по-ниски равнища на мощ. Нивото на излагане на електромагнитните полета ще е по-ниско спрямо това на съществуващите мрежи, които и сега са в употреба.

При разгръщането на мрежи от пето потомство общото излагане на електромагнитни полета ще бъде сравнимо или доста под интернационалните и европейски равнища, избрани като безвредни за здравето ", разяснява Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР