Процентът отказани американски визи за българи е около 11%, а

...
Процентът отказани американски визи за българи е около 11%, а
Коментари Харесай

Пада процентът отказани визи на българи за САЩ

" Процентът отказани американски визи за българи е към 11%, а условието, с цел да може страната ни да бъде присъединена към програмата за безвизови пътувания, е те да бъдат под 3%. " Това съобщи пред БНР зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в коментар за визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Съединени американски щати.

По думите му през последната година сме отбелязали съвсем 5% смъкване на растежа на визите, които са били отказани на българските жители.

" Не отхвърлям, че топката е в Конгреса, само че и България доста прецизно и издържано се придържа към всички критерии за това да влезе в програмата за безвизови пътувания ", акцентира Георгиев.

Той добави, че триумфът на България в тази посока следва да бъде маркиран на най-високо равнище в Щатите, още повече че е налице и другият значим съставен елемент - този на просрочието - под 1% са българите, нарушили миграционните разпореждания на Съединени американски щати.

Според Георг Георгиев негодуването против разполагането на военни бази на наша територия, значи, " че си възмутен против установяването на мир ".

" Черно море е задоволително дребен воден басейн и задоволително доста зависи от него в аспект стопанска система и туризъм, с цел да не търсим това, което ще води до напредък в нашия район. България е предан и пореден сътрудник на НАТО ", посочи зам.-министърът.

Георгиев отхвърли да се чака отрицателна реакция от страна на Съединени американски щати по отношение на българските енергийни планове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР