Процедурата за поръчка на тестовете за коронавирус за учениците беше

...
Процедурата за поръчка на тестовете за коронавирус за учениците беше
Коментари Харесай

Съмнителна поръчка за тестове е забавила връщането на големите ученици, твърди бивш заместник на Кацаров

Процедурата за поръчка на тестванията за ковид за учениците беше нескопосана. Това сподели пред bTV някогашният зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров. Според него е необичайно, че проби, които костват 5-6 лева в комерсиалната мрежа са поръчани за 8,20 лева на едро.

Той добави още, че

Няма по-голяма вреда от забавянето на всички възпитаници да тръгнат на учебно заведение обикновено “ , счита Петров.

„ Процедурата е разграничена на четири елементи. Защо при първата процедура едната компания беше чакана 10 дни и тя не достави тестванията в точния момент? Защо не се приключи контракта? “, попита той.

„ добави някогашният зам.-министър.

Той сподели още, че има подадени сигнали от компаниите, взели участие в поръчката .
Образователният министър: Почувствах се самичък в опитите да върнем всички деца в учебно заведение
Всички деца би трябвало да бъдат в учебно заведение. Но не може да се случи по досегашния метод – поради сред 2 и 3 пъти по-малко от декларираните...

Припомняме, че на Министерството на здравеопазването поради щадящите проби за учениците по сигнал за нарушавания при избора на компаниите.

Целта на инспекцията е да откри дали са купувани проби на повишени цени, както и събитията към набирането на част от тестванията.

От министерството обявиха, че приветстват инспекцията, тъй като " по този метод ще отпаднат всевъзможни подозрения и целенасочени внушения за нередности при извършените процедури. "

За освобождението му

" Не знам повода за освобождението си, не съм осведомен нито от премиера, нито от министъра, като Стойчо Кацаров пое ангажимент да попита за съответните аргументи.
КПКОНПИ ревизира здравното министерство по отношение на бързите проби за възпитаници
Дирекция " Противодействие на корупцията " в КПКОНПИ стартира инспекция в министерството на опазването на здравето по отношение на процедурата за закупув...

Не го одобрявам като нещо трагично, по този начин или другояче след няколко седмици мандата на служебното държавно управление завършва, а и по този начин е редно - би трябвало да има постоянен кабинет ", добави той.

Според него се спрягат и някои неуместни аргументи за освобождението му. Той отхвърли това да са проблемите с тестванията за учениците.

Отрече и болница " Лозенец " да има нещо общо, както и санкцията на КПКОНПИ против доцент доктор Радосвет Горнев.

Петров обаче призна, че са имали разминавания с министъра по отношение на детската болница.

" Други несъгласия имахме във връзка с детската болница, министъра искаше да я събере дружно с сдружението, което ще я строи с болница " Лозенец ", аз мисля, че " Лозенец " би трябвало да се развие като народен трансплантационен център ", изясни Петров.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР