Процедурата по обществената поръчка, свързана с 3D сеизмичното проучване на

...
Процедурата по обществената поръчка, свързана с 3D сеизмичното проучване на
Коментари Харесай

Отвориха офертите за 3D сеизмичното проучване на газохранилището в Чирен - въпросите остават


Процедурата по публичната поръчка, обвързвана с 3D сеизмичното изследване на ПХГ Чирен ( „ Осигуряване на достъп на техническо съоръжение и личен състав до земите в региона на ПХГ Чирен за осъществяване на 3D сеизмични изследвания върху площта на Чиренската конструкция “), оповестена от „ Булгартрансгаз “ може би този път ще тръгне, след стопирането й през 2017 година Разбира се, с някои ангажименти.

Решението за откриването на процедурата е от 19 септември 2017 година, и приключва със прекъсването й, с цел да могат две от фирмите, участващи в общественото съревнование, да поправят техническите си протоколи. При повторното отваряне, състояло се пет месеца по-късно, на 27 март 2018 година, към този момент е ясно, че едната от фирмите, явили се на първия стадий, не дава отговор на условията и е отстранена ( „ МИНГЕОУНИВЕРС-ИНЖЕНЕРИНГ-НИС-МГУ “ ЕООД, гр. София).

Така на 27 март 2018 година за повторна процедура се явяват „ КОНСОРЦИУМ ЧИРЕН 2017 “ ДЗЗД, гр. София, „ СЪРВЕЙ ГРУП “ ЕООД и " ВМП КОНСУЛТИНГ “ ООД,, гр. Варна.

Обществената поръчка е с показателен бюджет от 800 хиляди лева

При първия стадий по информация на 3eNews, „ КОНСОРЦИУМ ЧИРЕН 2017 “ ДЗЗД предлага ценова оферта за 595 хиляди лева, „ СЪРВЕЙ ГРУП “ ЕООД – 650 хиляди лева, а " ВМП КОНСУЛТИНГ “ ООД – 750 хиляди лева

При повторното отваряне на кандидатурите за 3D сеизмичното изследване, „ СЪРВЕЙ ГРУП “ ЕООД с изключение на поправките в техническият си протокол прави корекция и в цената, като пада до 519 хиляди лева Същото се случва и с ВМП КОНСУЛТИНГ “ ООД – цената пада на 579 хиляди лева

„ КОНСОРЦИУМ ЧИРЕН 2017 “ ДЗЗД остава с ценова оферта за 595 хиляди лева Тук към този момент се появява първият въпрос. Това понижаване от първите две компании на цената с към 20 % дали няма да се " компенсира " след това. Тоест след осъществяване на дейностите да се желае нарастване на бюджета отвън утвърдената поръчка, която и да е тя, което на процедура би означавало манипулиране на самата социална поръчка. Разбира се, отговорът на този въпрос може да се чака единствено след това, след довеждане докрай на цялостната активност и според от определената компания. Друг е въпросът дали като цяло едно петмесечно закъснение към този момент единствено по себе си не е манипулиране.

Има обаче и други детайлности. По неофициална информация, в Търговския указател към датата на подаване на офертите, „ Сървей Груп “ не е показала данни за финансови доклади за забележителен интервал от време и са се задействали безусловно няколко месеца преди присъединяване в общественото съревнование на „ Булгартрансгаз “.

Другата компания „ ВМП Консултинг “ пък не е безизвестна. Тя е обвързвана с познатото лице Валентин Хамбарлиев, свързван с кръга към депутата Делян Добрев, който служебният енергиен министър Николай Павлов искаше да постави отпред на Ай Си Джи Би на мястото на Теодора Георгиева и поради който гърците заплашиха да се отдръпват от плана за интерконектора с Гърция.

Протоколът, оповестен след първото стопиране задава забавни въпроси: http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions/osiguryavane_na_dostap_na_tehnichesko_oborudvane_i_personal_do_zemite_v_raiona_na_pgh_chiren_za_provejd-228-c1-4.html

Отговорите следва да научим в най-скоро време.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР