Прототипът на българската ваксина срещу коронавируса, трябва да е готов

...
Прототипът на българската ваксина срещу коронавируса, трябва да е готов
Коментари Харесай

Българската ваксина за COVID-19 идва в късна есен

Прототипът на българската ваксина против ковид, би трябвало да е подготвен до късната есен, разгласи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на лабораторията по пробна имунология към Института по микробиология при Българска академия на науките доцент доктор Андрей Чорбанов.

Компонентите на този първообраз се създават в Англия и Дания, а самото ѝ сглобяване като ваксина ще бъде у нас, разкри Чорбанов и добави, че създаването на медицински артикули постоянно е било обект на частен интерес, а не на държавен и такава е практиката в Съединени американски щати и Западна Европа.

"Само Русия и Китай са изключение, тъй като създаването на медицински артикули там е държавен приоритет'', уточни той.

Русия има обичаи във ваксинологията. Руснаците имат много съставни елементи, като се стартира от въоръжението до научните им достижения. Именно те вкараха имунизацията за еболата, означи той.

"В момента фирмите поставят неимоверни старания за основаването на ваксина, тъй като става дума за огромен бизнес, по тази причина и огромните фармацевтични компании желаят по-бързо да вкарат тези ваксини. Нашата страна към този момент подписа контракт с Европейска комисия за доставка на ваксини, които още не съществуват, само че откогато си купихме самолети, за които няма фабрики, към този момент нищо не може да ме учуди. За страдание това е тонът в света – държавните управления всяват суматоха, не разрешават се всеобщите събирания на хората, само че същите вездесъщи държавни управления въпреки всичко би трябвало да кажат, че са загрижени за популацията си и подписват за доставка на ваксина, която още не съществува'', разяснява още доцент Чорбанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР