Противопоставянето на проектите за АЕЦ Белене и 7-и и 8-и

...
Противопоставянето на проектите за АЕЦ Белене и 7-и и 8-и
Коментари Харесай

Ако проектът АЕЦ Белене“ не се реализирал България рискувала енергийната си сигурност

Противопоставянето на плановете за АЕЦ " Белене " и 7-и и 8-и реактор на АЕЦ " Козлодуй " е късата писта към края на нуклеарната енергетика в България , съобщи пред медиите зам.-председателят на Политическа партия АБВ Любомира Ганчева. В борбата сред АЕЦ " Белене " и 7-и и 8-и реактор на АЕЦ " Козлодуй " не би трябвало да има или. Това са два обособени плана. Всеки опит за тяхното разбъркване и опълчване отстрани и двата. Трябва да се употребява предлогът И, в случай че желаеме да развиваме нуклеарна енергетика.

Ако сега решим, че ще преместим оборудването на АЕЦ " Белене " на площадката на АЕЦ " Козлодуй ", без изобщо да разясняваме експертно тематиката, ние би трябвало да си даваме сметка, че едно потомство е изгубено. Фактът, че за момента не е осъществен демонстрира задоволително последователността на българската страна и българското държавно управление във връзка с развиването на бранша.

Любомира Ганчева е безапелационна, че в случай че АЕЦ " Белене " не се осъществя при равни други условия сега , България рискува енергийната си самостоятелност и акцентира, че енергетиката въобще като бранш е в риск в обозримо бъдеще.
 COVID-19 не отхвърли вложителите за АЕЦ
COVID-19 не отхвърли вложителите за АЕЦ " Белене "

Това удостовери енергийният министър Теменужка Петкова

Не съм оптимист, че след 20 години в България ще има нуклеарна енергетика, доста е евентуално и въобще в България да няма енергетика. България рискува да има базови енергийни мощности, тъй като за момента при конфигурирани към 11 GW мощ, близо 6 GW, повече от половината базови енергийни мощности за двата хилядника в АЕЦ " Козлодуй " и ТЕЦ-овете. Какво ще се случва с ТЕЦ-овете, е един огромен въпрос, който ние от Политическа партия АБВ неведнъж сме адресирали към Министерство на енергетиката и българското държавно управление. Искали сме безапелационни отговори.

Ганчева разяснява и вчерашната вест от визитата на американския дипломат в АЕЦ " Козлодуй ". Фактът, че в АЕЦ " Козлодуй " има нуклеарна централа не значи, че там могат да се реалокират тези два реактора. Фактът, че в АЕЦ " Козлодуй " има лицензиран 7-и реактор, не значи, че става въпрос за същите реактори.

По-късно от партията обявиха, че ще насочат запитване към ДАНС на какво съображение американският дипломат Н. Пр. Херо Мустафа е посетила АЕЦ " Козлодуй "

Какъв интерес демонстрира Херо Мустафа в " Козлодуй "? И нея ще я изгоним ли, или да сме си наясно, че там ние всичко сме си дали авансово, тъй като " Козлодуй " е стратегически обект от националната сигурност. Това попита ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков. Там, с цел да влезе чужденец, без значение от какъв сан е, би трябвало да му бъдат издадени съответните разрешителни. Кой разреши влизането на чужденци, до какво са имали достъп, кой им е дал информацията? В писмото ще попитаме кои тъкмо браншове от " Козлодуй " са посетили, какви са били диалозите и какъв размер информация е възложен и авансово на направения разбор съотносимостта със стратегическия темперамент на обекта, тъй като в случай че не е изработен, като се изключи че би трябвало да изгоним госпожа Мустафа, би трябвало да вкараме в пандиза и управлението на " Козлодуй ", заедно с министъра на енергетиката, тъй като там има режим на допуск, бе безапелационен Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР