"Противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в

...
"Противно на внушенията в общественото пространство, условия за апокалипсис в
Коментари Харесай

Петков към Донев: Няма условия на апокалипсис в България

"Противно на внушенията в публичното пространство, условия за апокалипсис в България няма, заложени мини няма, капани няма, подводни камъни също няма, които да отклоняват вниманието ви от подготовката за почтени предварителни избори ". Това съобщи някогашният министър председател Кирил Петков в Министерския съвет по време на предаването на властта на новия длъжностен министър-председател Гълъб Донев.
"Напротив за миналите седмици нашето държавно управление, макар международната икономическа рецесия, съумя да построи доста постоянна основа. Българските жители с ваша помощ могат да имат успокоение и предвидимост в идващите месеци ", добави Петков.
Той регистрира, че неговото държавно управление се е погрижило да има помощи за семействата за отопление през зимата, поставило е таван за цените на тока на бизнеса и е удължило мярката за понижаване на цената на литър гориво по бензиностанциите.
"След 12 години застой единствено за 7 месеца направихме същинска газова диверсификация, което ще ви помогне да се справите по-лесно с следствията от международната енергийна рецесия и стопански резултат от войната. С стартирането на газовата връзка с Гърция още от края на септември хората могат да усетят значително понижаване на цените. Създаваме и условия за приемане на по-евтин газ в количества, които да стигнат до пролетта ", добави той.
Бившият министър председател бе безапелационен, че няма да се наложи на служебния кабинет да "гаси пожари в обществената система ".
"За първи път извадихме пенсионерите над прага на бедността. Осигурихме данъчни облекчения и помощи за фамилиите с деца, осигурихме средства за поправки за учебни заведения и детски градини. Увеличихме заплатите на медиците. За пациентите осигурихме повече проучвания. Увеличихме заплатите на учителите. Отпуснахме спомагателни помощи за уязвимите групи ", изясни той.
Петков добави, че воденето от него държавно управление оставя 1,5 милиарда лева остатък в бюджета, а в държавната хазна има 8,5 милиарда лева
По думите му са подготвени и оперативните договорености по Плана за възобновяване.
Той изрази вяра служебният кабинет да продължи битката с корупцията и против неналичието на правдивост в правосъдната система и пожела кураж, храброст и триумф на новите министри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР