Противно на твърденията на Facebook, че е прекъснала достъпа на

...
Противно на твърденията на Facebook, че е прекъснала достъпа на
Коментари Харесай

Facebook продавала потребителски данни в тайни сделки с компании

Противно на изказванията на Фейсбук, че е прекъснала достъпа на разработчиците до потребителските си данни през 2015 година, Wall Street Journal разкрива, че компанията е разрешила на някои трети страни да запазят практиката си. Тези покупко-продажби, известни като „бели списъци“, разрешават на други компании да виждат описи с другари на потребителите, в това число телефонния номер на лицето, както и индикатор, който мери „близостта“ на потребителя с онлайн контактите им.
RBC Capital Markets и Nissan Motors са единствено някои от третите страни, посочени от неназования източник от Фейсбук пред WSJ.

От своя страна Фейсбук твърди, че единствено дава спомагателен достъп до компании от трети страни за възстановяване на потребителското преживяване, тестване на нови функционалности и довеждане докрай на настоящите функционални проби. Тя също по този начин удостоверява, че е споделяла информация за приятелите на потребителите след спирането за 2015 година, в продължение на седмици и месеци, макар предходните отводи.

Дейвид Владек, шеф на Бюрото за отбрана на потребителите на Федералната комерсиална комисия (2009 – 2013 г.) и сега професор в Джорджтаун, показва пред WSJ, че такива покупко-продажби биха нарушили сделката на компанията с Федералната комерсиална комисия. Тя изисква Фейсбук да получи позволение за шерване на информация отвън това, което потребителите дефинират като обществено на уеб страницата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР