Противниците на ваксинирането се заканиха на президента на Франция. Преди

...
Противниците на ваксинирането се заканиха на президента на Франция. Преди
Коментари Харесай

Масови протести срещу ковид мерките в почти цяла Европа

Противниците на имунизирането се заканиха на президента на Франция. Преди няколко дни Еманюел Макрон провокира диспути в страната, откакто сподели, че ще направи сложен живота на антиваксърите. Вчера те се събраха на митинг в Париж и се заканиха, че Макрон ще е този, който ще изпита неудобството. Същевременно митинги против имунизирането и ограниченията имаше още в Италия и Германия.

Хиляди стачкуваха във Франция. Най-големият протест беше в Париж. Няколко хиляди съперници на карантинните ограничения се заканиха, че ще вбесят Макрон, а не противоположното.

" Много е съществено, че президентът ни се заканва. Генерал Де Гол несъмнено се върти в гроба, като е чул. Французите ненавиждат Макрон ", счита пенсионерът от Бретан Ги.

Не всички протестиращи са съперници на имунизирането. Силно неодобрение провокират рестриктивните мерки, посредством които държавното управление се пробва да накара повече хора да вземат участие в имунизацията.

" Аз съм съвсем на 60 години и постоянно съм имала свободата да пътувам. Никога не е имало сходно нещо. Винаги сме имали избор за медицинските процедури, на които се подлагаме ", уточни протестиращата Кристин.

Протести против рестриктивните мерки, ориентирани единствено към неимунизирани, имаше и в Италия. Около хиляда души се събраха в центъра на Торино. Те бяха недоволни, че всеки над 50-годишна възраст би трябвало наложително да се имунизира, съгласно последния набор от ограничения, оповестени от държавното управление.

Учителите и здравните служащи също би трябвало да се имунизират наложително. Около 75% от италианците са приключили имунизационния цикъл и даже над 35% са с трета доза.

По-масови бяха митингите в Германия. Митинги имаше в Дюселдорф, Магдебург и Франкфурт, като този в Дюселдорф събра няколко хиляди души. Основното неодобрение беше против ограничения, които засягат единствено неимунизираните. Участниците в митингите желаеха тези забрани да бъдат анулирани.

През миналата седмица в Германия броят на новите случаи на ковид е двойно по-голям от предходния 7-дневен интервал. Затова държавното управление освен не счита да анулира ограниченията, а възнамерява да отвори някои от центровете за имунизация, затворени през лятото. Тогава равнищата на заразяване не бяха високи и интереса към имунизацията спадна доста.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР