Протестно шествие във Варна заради поредната трагедия на пътя. Смъртта

...
Протестно шествие във Варна заради поредната трагедия на пътя. Смъртта
Коментари Харесай

Шествие във Варна заради смъртта на 39-годишния балетист


Протестно шествие във Варна поради следващата покруса на пътя. Смъртта на 39-годишен балетист от Варненската опера предизвика гнева на негови близки и познати.

Мъжът беше ударен от автомобил до пешеходна пътека в центъра на града. Шофьорът избяга от мястото на случая и се съобщи след издирването му.

Установено е, че той е без брошура, само че с предходни прегрешения на пътя.
Шофьорът, умъртвил балетист – без брошура и с два акта при доказване на виновност го чакат 15 години затвор
Сходен случай имаше и в Русе, където водач блъсна 13-годишен велосипедист и също избяга. За благополучие потърпевшото дете е живо.

В шествието във Варна под надслова „ Поход за живот” се включиха над 300 души. Те се събраха пред общината и се придвижиха до регионалната администрация. Събраха се другари и близки на починалия балетист Мартин Чикалов, представители на велоклубовете.

Извършителят на злополуката е в ареста. Той има два акта за ръководство на МПС без брошура, първият - още до момента в който е бил малолетен

Виктория Енева карала зад лидера на колата, която блъсна Чикалов до Морската градина. „ Не можах да допускам, че този човек мина все едно минава през предмет, аз по този начин и помислих в първия миг, и продължи, не спря”, спомня си тя.

Шофьорът се съобщи непринудено, само че откакто издирването му продължи цяло денонощие. Вече е с обвиняване.

Артистите и велоклубовете желаят обезопасяване на пешеходните пътеки в рискови сектори и слагане на полицейски патрули на скоростните прави.

Според велосипедистите новият закон за придвижване по пътищата не оказва помощ за сигурността на колоездачите и са нужни съществени промени./bTV
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР