Протестите в повечето случаи постигат някакви резултати. Първоначално има някакво

...
Протестите в повечето случаи постигат някакви резултати. Първоначално има някакво
Коментари Харесай

Иван Стамболов - Сула: На протест излизат онези, които са способни да изнудват и да наказват

" Протестите в множеството случаи реализират някакви резултати. Първоначално има някакво отвращение от неправда в обществото и тя става общ знаменател на хора, които желаят нещо да трансформират. След това прераства в чувство за мощ и на митинг излизат тези, които са способни да изнудват и да наказват – фермери, градски превоз, медицински сестри, миньори. Ако се съберат преводачите от фламандски да стачкуват против ниските си възнаграждения, никой няма да им обърне внимание. Следващата фаза е икономическата част – тогава към този момент никой не крие, че става дума за пари, тук нормално митингите се увенчават с някакви триумфи, в множеството случаи частични. Четвъртата фаза е политическата част, когато някой следващ гладен популист яхне протеста – тогава към този момент става дума освен за пари, само че и за власт. "

Това мнение изрази в изявление за БНР Иван Стамболов  - Сула, анализатор, публицист и журналист.

 

Когато триумфите на митингите стартират да добиват политически измерения, всякога все по-гротесков воин идва на власт с чудовищни обещания и единствено след седмица се чудим кой да ни отървава от него, уточни той.

 

Ако се усилят заплатите на водачите на градския превоз, ще се вдигнат цените на билетите. Гражданите първо ще бъдат осъдени с митинга, а по-късно ще удовлетворят настояванията му посредством по-скъпи билети, счита Стамболов.

 

" Биха могли да ги залъжат нещо, само че след това по какъв начин ще компенсират това? Няма различен метод. Срамота е да приказваме за тези неща, в случай, че София е град с над 2 милиарда бюджет. Все би се намерило нещо, само че се харчат за невероятни неща пари. "

 

Сериозното гледане на митингите беше минирано още когато прекалиха с митингите против Орешарски, счита Иван Стамболов.

 

" Когато се влачиха седмици и месеци, без да се знае какво тъкмо се желае към този момент. Само се дюдюка по улиците и се подвига звук. Оттогава като че ли се задълбочава това. Сегашното положение е отново резултат от митинги, които бяха явно дирижирани, явно режисирани, които отново се проточиха. Последните, които обрисуваха картината, на която ставаме очевидци сега. Хората не помнят. Политиката се крепи на късата памет на гласоподавателите. "

 

" Избирателят има вяра на всевъзможни нелепости и ги следва. Колко национални спасители се изредиха? ", попита още журналистът.

 

Девалвацията и недоверието в политиката при нас са резонанс на международни процеси, ние сме доста дребни, посочи Сула.

 

Протестите в Германия са доста смислени и разумни, изрази мнение Стамболов.

 

" Те протестират срещу три неща – зелените политики на Европа, миграционния напън и помощта за Украйна. И е значимо да се означи, че в Германия 85% от жителите поддържат митингите. "

 

Има доста огромен проблем в българския политически живот сега – това граничи с историческо закононарушение: няма опозиция; по какъв начин Народното събрание да има висок рейтинг, разяснява Стамболов в предаването " Преди всички ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР