Протестите в Белград продължиха и снощи. Група демонстранти проби загражденията

...
Протестите в Белград продължиха и снощи. Група демонстранти проби загражденията
Коментари Харесай

Протестиращите в Белград нахлуха в сръбския парламент

Протестите в Белград продължиха и нощес. Група стачкуващи проби загражденията пред сръбския парламент и нахлу в постройката, съобщи ДПА.

Чуха се няколко гърмежа, само че не бе ясно дали бяха от шокови гранати или от снаряди със сълзотворен газ. Протестиращите хвърляха бутилки и камъни по прозорците на Народното събрание.

Демонстрацията стартира няколко часа по-рано и изначало беше мирна. Гневът избухна във вторник вечерта, откакто президентът Александър Вучич разгласи, че за целия уикенд ще бъде въведен полицейски час, с цел да бъде спрян епидемиологичният гърмеж на Ковид-19 в Белград. Впоследствие той се отхвърли това си желание, само че митингите продължиха и обгърнаха и други градове с изключение на столицата, отбелязва ДПА.

Един от протестиращите пред постройката на Народното събрание в Белград е бил ранен с нож, заяви кореспондент на ТАСС от мястото на събитието, нападението е направил различен участник в митинга.

 

Инцидентът е станал по време на блъсканицата при металните заграждения. Цивилни служители на реда, които се намирали измежду множеството, извели ранения на безвредно място и му оказали помощ в постройката на Народното събрание. Колегите им са задържали нападателя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР