Протестиращите срещу стандарта на живот и цените на горивата в

...
Протестиращите срещу стандарта на живот и цените на горивата в
Коментари Харесай

Протестиращи в София блокираха движението в центъра

Протестиращите против стандарта на живот и цените на горивата в София блокираха придвижването в региона на Народното събрание. До конфликти не се стигна. Те скандираха „ Оставка”.

След това протестиращите потеглиха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет. Булевард „ Дондуков” беше блокиран.

От Министерския съвет протестното шествие се насочи към „ Орлов мост”. Протестиращите отдадоха респект пред паметника на Васил Левски. Всички жители паднаха на колене и резервираха минута безмълвие.

След това шествието се насочи към „ Орлов мост”, където придвижването още веднъж беше блокирано. Към 20.30 часа стачкуващите се отдръпнаха и придвижването беше пуснато.

Малко по-рано пред постройката на Министерския съвет имаше и проява на майки на деца с увреждания. Те дадоха поръчка, че до момента в който Народната заседание не гласоподава оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се отдръпват от площада.

Инициативата „ Системата ни убива” не е това, което беше първоначално. Сформираха се два лагера на майките – едните споделят, че се е прекалило с митингите и се е изгубил главният фокус за промените, а другият лагер споделя, че от първият са провокатори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР