Протестиращите срещу правителството, които блокираха снощи подстъпите към автомагистрала Тракия

...
Протестиращите срещу правителството, които блокираха снощи подстъпите към автомагистрала Тракия
Коментари Харесай

Пътят към АМ Тракия край Стара Загора осъмна блокиран от протестиращи

Протестиращите против държавното управление, които блокираха нощес подстъпите към автомагистрала " Тракия " край Стара Загора, останаха там цяла нощ и все още пътят остава затворен за придвижване, съобщи кореспондента БГНЕС.

В петък над 200 автомобила се събраха на паркинга на езерото Загорка и с клаксони се насочиха към аутобана. Те стигнаха до новото кръгово в кв. " Кольо Ганчев ", където оповестиха, че митингът е завършил, само че минават към гражданско непокорство.

На изхода на града за летището колоната беше пресрещната от компактен кордон полицейски чиновници, които не разрешиха тя да стигне до автомагистралата и да я блокира. Подкрепа оказаха екипи на жандармерията.

Участниците в шествието слязоха от колите си и обявиха, че няма да си тръгнат. Те раздадоха минерална вода и флагове на служителите на реда и няколко пъти след апели от полицията отстъпиха крачка обратно, само че без да се отхвърлят от декларираното, че няма да позволен обсада на автомагистралата. До конфликти не се стигна.

Протестът се провежда във фейсбук групата " Стара Загора желае Оставка " с ясните и безапелационни претенции – оставка на държавното управление на Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев и предварителни парламентарни избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР