Централата е нарушила REMIT - европейския регламент за търговията с

...
Централата е нарушила REMIT - европейския регламент за търговията с
Коментари Харесай

КЕВР глоби американската AES Гълъбово за укрита информация

Централата е нарушила REMIT - европейския правилник за търговията с сила. Регламентът задължава производителите на ток да уведомяват борсата, в случай че тяхно оборудване ненадейно излезе от строя. Но тецът в Гълъбово не е съобщил за " непланирана недостижимост на негово оборудване за произвеждане на електрическа енергия, а е било наложително да го направи - на платформата за издание на вътрешна информация на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) ", разясняват КЕВР.

 

Нарушението е от октомври предходната година. Предприятието не е обжалвало глобата. Тя е в размер на 10 000 лева, което за Топлоелектрическа централа колос е " Бълха го ухапала ".

 

От енергийния регулатор акцентират, че за първи път постанова санкция за подобен вид нарушаване на условията за бистрота, заложени в член 4 на от REMIT. Текстът гласи, че " всички участници на пазара за търговия на едро с сила, регистрирани в Централизирания европейски указател на енергийните пазарни участници, оповестяват обществено, навременно и дейно вътрешна информация, в това число планувани или непланирани прекъсвания на индустриалните си уреди.

 

Целта е информацията да доближи до допустимо най-широк кръг от заинтригувани страни, като по този метод се подсигурява прозрачността на пазара за търговия на едро с сила.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР