Протести в Израел блокираха главни магистрали в цялата страна и

...
Протести в Израел блокираха главни магистрали в цялата страна и
Коментари Харесай

Протести продължават в Израел срещу новия законопроект на Нетаняху за Върховния съд

Протести в Израел блокираха основни автомагистрали в цялата страна и протестиращи се изправиха против полицията във вторник, оповестява " Ройтерс ". През това време коалиция на премиера Бенямин Нетаняху упорства за, който се стреми да ограничи властта на Върховния съд в страната. Именно този законопроект е. Той е блъснал стопанската система и е провокирал угриженост за демократичното здраве на страната измежду.

Полицаи на коне и водни оръдия се пробват да успокоят митингите. От израелската полиция споделят, че са задържани минимум 42 души. Планирани са нови митинги през целия вторник, в това число на основното интернационално летище Бен Гурион.

Припомняме, че законопроектът е признат на първо четене в Парламента на Израел късно в понеделник. Опозиционните депутати са освиркали решението. Ако бъде признат в настоящия си тип, той би лимитирал пълномощията на Върховния съд да анулира решения, взети от държавното управление, министрите и определени чиновници, ако са неразумни .
 Кнесетът на Израел утвърди основна уговорка от противоречивата промяна на правосъдната система
Кнесетът на Израел утвърди основна уговорка от противоречивата промяна на правосъдната система

Напрежението не стихва

Някои членове на партията на Нетаняху чакат гласуването по законопроекта да завърши преди почивката на Кнесета за лятото на 30 юли. Според тях законопроектът може да бъде омекотен преди да бъде подложен на дефинитивно гласоподаване. Обаче ръководителят на комисията по конституция, право и правораздаване на Кнесета Симча Ротман сподели, че се съмнява, че може да се чакат обилни промени.

Припомняме, че Вашингтон прикани Нетаняху да реализира необятни съглашения по отношение на правосъдни промени. Тези промени би трябвало да запазят израелските съдилища самостоятелни.

Нетаняху до момента не е показал, че още веднъж ще и омаловажи икономическите последствия от него.

Ръководителят на " Хистадрут ", най-големия синдикат в Израел, Арнон Бар-Дейвид прикани Нетаняху да не позволява екстремизъм. " Къде водите страната Израел? Какво завещание ще оставите след себе си? Сложете завършек на този вманиачен безпорядък ", моли той.
 Израел отхвърля да одобри противоречивата правосъдна промяна
Израел отхвърля да одобри противоречивата правосъдна промяна

Подкрепа от испанския министър председател за митингите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР