Протести срещу лош път започват в плевенската община Гулянци. Днес

...
Протести срещу лош път започват в плевенската община Гулянци. Днес
Коментари Харесай

Протести заради разбитите пътища и в Плевенско

Протести против неприятен път стартират в плевенската община Гулянци. Днес в 10 ч. недоволни жители ще блокират за един час второкласния път за Никопол,съобщава bTV.

Причината е „ ужасяващото положение на сектора от село Милковица до село Черквица и неналичието на съответни дейности от страна на държавата”. Подписката е изпратена до отрасловите институции и е подкрепена от над 1600 души.

Към момента цялата права е осеяна с дупки, някои от които са с диаметър над два метра и дълбочина над 25 сантиметра. Има сектори, на които напълно липсва настилка, други пропадат. По думите на хората коли за спешна помощ и рейсове към този момент отхвърлят да минават по пътя, а личните им коли са разрушени. Заради тежкотоварния трафик страдат и къщите, които се напукват.

" Настояваме за незабавен ремонт на пътя, този път 10-12 година не е пипнат. Първа копка направиха с техника преди 12 година, отпътува си компанията. Втора копка преди 5-6 година ", описа кметът на Милковица Иван Александров.

Пътят е значим, тъй като води до няколко пристанища на река Дунав. Той е единствената връзка на хората с общинския център Гулянци и регионалния град Плевен, както и с Районния съд в Никопол.

Кметът на Гулянци Лъчезар Янков уточни, че в тази ситуация не може да направи нищо, тъй като пътят е държавен, а не общински. По думите му цялата четвъртокласна мрежа в общината е ремонтирана.

Протестиращите упорстват пътната организация да вземе незабавни ограничения и да ремонтира главно 15-километровата права, като в противоположен случай гражданското непокорство ще продължи и през идващите дни за от ден на ден време.

Така в неделя пътят може да остане затворен за 6 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР