Протестът срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор на

...
Протестът срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор на
Коментари Харесай

Каракачанов обяви протеста анти-Гешев за незаконен

Протестът против избора на Иван Гешев за основен прокурор на Орлов мост е противозаконен. Не може да продължава тази безредица в София, това съобщи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Пред бТВ той изясни, че недоволстващите на основното за столицата кръстовище (Орлов мост) не са позволени до Висш съдебен съвет поради Закона за събранията, митингите и манифестациите. По думите му би следвало да се пусне иск с уведомителен темперамент до съответната община, с която да се изиска организирането на митинг.

Освен това изясни, че би трябвало да има и отговорник на мероприятието. Той би трябвало да остави собствен контакт, с цел да може първо да получи отговор от локалната власт, второ органите на реда да са осведомени кой управлява съответното събитие.

„ В случай, че две мероприятия желаят едно и също място – исковете се преглеждат въз основата, който първи е подал молба. Първите получават съответното място, а на вторите им се предлага опция. Беше препоръчано митингът срещу кандидатурата на Иван Гешев да се организира пред Съдебната палата, а те блокираха Орлов мост. Не може да приказваш за правда и да не спазваш закона ”, добави още той.

Според него полицията, съпътстващата митингите, си прави работата и охранява периметъра, с цел да предотврати конфликти.

Каракачанов акцентира, че Столична община би трябвало да е по-твърда в позицията си. Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация счита, че е неприемливо да се затварят безсистемно булеварди и автомагистрали. За него законът е еднакъв за всички.

Вицепремиерът посочи, че на митинга на Орлов мост е участвал претендент за кмет на Столична община (Борислав Игнатов от ДБ). „ Това е индивидът, който би трябвало да съблюдава реда и в сходна обстановка да изпрати полиция да разчисти пътищата. Това е политически пиар и е неправилно ”, добави министърът на защитата.

Относно кандидатурата на Иван Гешев за обвинител номер едно на България, Каракачанов разяснява, че постоянно когато има съревнование с един претендент, изникват доста подозрения. Основен претекст за това е, че липсва спор.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация призна, че е работил с Иван Гешев няколко пъти. Единият случай е бил по отношение на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе предходната година.

„ Не мога да кажа, че го познавам. Впечатленията ми за него са, че е деятелен и реагира бързо. Не съм правист и не знам кой по какъв начин работи с правото ”, посочи Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР