Протест в центъра на София срещу новата организация на движението

...
Протест в центъра на София срещу новата организация на движението
Коментари Харесай

Протест в центъра на София заради промените по бул. Витоша

Протест в центъра на София против новата организация на придвижването на бул. „ Витоша “. Събралите се хора са против новата организация на придвижването.
Снимка: bTV
По реорганизираната права денят стартира с клаксони и спорова от опитващите се да паркират.

„ Супер неспособно изпълнена. Никога не сме седели на запушване на такова разстояние от светофара. Никога. Толкова огромни велоалеи, по този начин нескопосани направени паркоместа - да влизат напред-назад “, разяснява един от водачите.

В региона има и доста магазини, а когато биват зареждани със стока, също се образува запушване.

Паркирането обратно бави придвижването.

„ Косото паркиране е само законно. Според наредбата за пътната маркировка то би трябвало да се прави със заход обратно. В София има голям брой други места, където е в нарушаване на наредбата. Поетапно всички места за напряко паркиране ще бъдат приведени с условието на закона - със заход обратно “, акцентира Стефан Спасов, общински консултант от групата на ПП-ДБ.

„ Пет наредби и два закона са нарушени дотук в тази ситуация. Ние ще си входираме тъжба в съда. Наредбата споделя, че паркоместата би трябвало да са по този начин, само че виждате, че нашите водачи не са готови – ние сътворяваме проблеми “, акцентира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„ Ще се постанова по над час хората, които живеят в тия региони да се прибират у дома. Не дай си боже ще има компликации да се премине с кола за спешна помощ, да се остави трудноподвижен човек. Тази седмица по наше искане ще свикаме и изключително съвещание на транспортната комисия “, разяснява Прошко Прошков, общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС.

А велосипедистите регистрират като плюс, че алеята към този момент не е на тротоара, което пречеше и на тях, и на пешеходците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР