Протест срещу решението на общинските съветници от Разград да изпратят

...
Протест срещу решението на общинските съветници от Разград да изпратят
Коментари Харесай

Защитници на животните ще протестират срещу изпращането на двете лъвчета в Пазарджик

Протест против решението на общинските съветници от Разград да изпратят избавените лъвчета Тереза и Максуд в зоопарка в Пазарджик, провеждат през днешния ден фондациите " Четири лапи " и " Дивите животни ". В 12 часа те ще се съберат пред постройка на Министерски съвет, с цел да изискат лъвчетата да бъдат преместени в избавителен център в Холандия, който разполага с изискванията и експертите, които да се грижат за тях.

Лъвчета се родиха през септември 2017 година в зоопарка в Разград, бяха стъпкани от по-едри животни в клетката. Тереза и Максуд бяха изведени от зоопарка и бяха избавени от природозащитници и доброволци. Впоследствие на изключителна среща сред премиера Бойко Борисов, министъра на околната среда Нено Димов и ръководителя на съдружие " Четири лапи " Явор Гечев беше взето решение, че най-хубавия вид е лъвчетата да бъдат изпратени в избавителен център в Холандия, а по-късно да бъдат изпратени в Република Южна Африка.

В края на предходната седмица обаче общинските съветници в Разград взеха решение да изпратят лъвчетата в зоопарка в Пазарджик. Според " Четири лапи " и " Дивите животни " построените нови кафези в зоопарка не дават отговор на потребностите на двете избавени лъвчета, чието положение продължава да е несигурно. Същевременно съгласно тях в зоологическата градина няма опитни и подготвени експерти гледачи, а в града " няма ветеринарни лекари и клиники, които имат задоволителен опит с диви животни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР