Протест срещу плановете на полското правителство да забрани отглеждането на

...
Протест срещу плановете на полското правителство да забрани отглеждането на
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Полша срещу плановете да се забрани отглеждането на животни за кожа

Протест против проектите на полското държавно управление да забрани развъждането на животни поради кожите им събра стотици участници пред централата на ръководещата партия " Право и правдивост " във Варшава, съобщи Ройтерс.

Лидерът на партията Ярослав Качински внесе предходната седмица в Народното събрание законопроект, в който от възбраната е изключено само развъждането на зайци. Очаква се долната камара на полския парламент да разиска по-късно през днешния ден предлагането, което е обосновано със отбрана на животните.

Според съперниците на законопроекта обаче той ще докара до банкрут голям брой ферми. Полша създава милиони кожи всяка година, в това число от норки, а в бранша работят към 50 000 души.

Предложението провокира разделяне в държавното управление. Министърът на селското стопанство и член на ПиС Ян Ардановски изпрати писмо до сътрудниците си от партията с предизвестие, че тези разпореждания могат да понижат поддръжката в селските региони, които са значими за партията. Президентът Анджей Дуда, също член на ПиС, бе избран отново през юли с дребна преднина с помощта на гласоподаватели от селските области, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР