Протест ще има тази вечер срещу заявеното от Румен Радев

...
Протест ще има тази вечер срещу заявеното от Румен Радев
Коментари Харесай

София ще се скъса шевовете! Готвят страшен протест срещу президента Румен Радев

Протест ще има довечера против декларираното от Румен Радев желание за налагане на несъгласие върху нови европейски наказания против Русия, в случай че те засягат нуклеарната енергетика, както и против блокирането на военната помощ за Украйна. Това оповестиха уредниците от самодейността „ Бъдеще с памет “, предава Епицентър.
Акцията ще се организира пред президентството от 18:30 ч.
Вчера, преди изключителното съвещание на Европейския съвет, Радев разгласи от Брюксел, че се надява „ държавното управление да прояви разсъдък “ и да не позволява повече да се изпраща въоръжение на Украйна. Той разяснява също, че не приема налагането на европейски наказания против нуклеарната енергетика на Русия, тъй като „ това ще повлияе директно на нашата енергетика “.
Опитът на Радев да сложи България в спор с политиката на Европейския съюз и НАТО породи отвращение в обществените мрежи. Това стана в миг, в който президентът на Украйна Володомир Зеленски също беше в Брюксел и изиска още военна помощ, с цел да може страната му да се отбрани от съветската експанзия. Той срещна гореща поддръжка от европейските водачи, Европейския парламент, Европейската комисия.
Изявлението на Радев е жестоко неуважение на европейския избор на България и опит за смяна на геополитическата ни ориентировка към Русия, гласят мненията в обществените мрежи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР