Протест се провежда в центъра на София, но не срещу,

...
Протест се провежда в центъра на София, но не срещу,
Коментари Харесай

Протест подкрепя Иван Гешев за главен прокурор

Протест се организира в центъра на София, само че не против, а в отбрана на кандидатурата за основен прокурор на Иван Гешев.

Над 1000 души са се стекли на жълтите павета в този час. " Гешев е законът " и " Гешев - закон и ред " скандират участниците.

Десетки служители на реда и чиновници на жандармерията се грижат за сигурността на жителите, както и за придвижването на колите в региона.

Маршрутът им е от площад " Александър Батенберг " до постройката на Булбанк и е под наслов " Марш за правда: " За " Гешев, срещу олигархията ".

По този метод гражданското общество демонстрира своята неотстъпчивост против опитите на задкулисието да се опълчи на претендента за основен прокурор Иван Гешев, зад който застана цялата прокурорска колегия. Номинацията на Гешев получи утвърждението на висши магистрати, полицейски ръководители, преподаватели и общественици.

В същото време от близкото на Цветан Василев придвижване БОЕЦ приканват за митинг против кандидатурата на зам.-главния прокурор. Това са следващите опити за диригентство на мръсни и долнопробни офанзиви от придвижването, оповестява Блиц.

Инженерите на изцяло нелегитимните откъм цели и средства протестни дейности, като се изключи че желаят да попречат на работата на държавното обвиняване, станало извънредно интензивно в последните години, търсят и политически дивиденти.

Заради това и първичната реакция против номинирането на Гешев пристигна от ГМО-партиите, за чийто почитател (макар действително той да е техен лаборант) се разгласи главният провинен за престъпния преход у нас – някогашният министър председател Иван Костов.

Именно с неговата благословия натрупват положенията си доста от клиентите на Специализираната прокуратура от последните години и изключително Цветан Василев и медиите, които му пригласят, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР